Podijeli:

Gradonačelnik je još 2010. godine rekao da izgradnja asfaltne baze ovisi isključivo o volji mještana Donje Lomnice. Danas vidimo da je lagao i da je prevario i vlastite birače.

Stanovnici Donje Lomnice prikupili su 837 potpisa u Lomnici , potpisa protiv asfaltne baze. Ove godine su prikupili još 7000 potpisa. Volja mještana je bila protiv te tvornice, a on je to ignorirao. Od 2010. godine do danas imao je i više nego dovoljno vremena da se ta baza izmjesti, da se nađe adekvatno rješenje i da se ispoštuje volja mještana, ali on to nije napravio. Takav odnos prema građanima Živom zidu je neprihvatljiv.

Radi se o situaciji koja će promijeniti način života ovih ljudi te će oni isključivo zbog njega i njegovih dizača ruku, sljedećih 40 godina trpjeti smrad, buku, prljavštinu i strah od dobivanja tumora, da će strahovati za zdravlje svoje djece.
Grad Velika Gorica je grad prijatelj djece, kakva je to ljubav prema djeci kada se tvornica asfalta, iz koje se šire kancerogeni, gradi u istom krugu od 2 kilometra u kojem se nalaze 3 dječja vrtića i nekoliko osnovnih škola?
Na projekt Ekoregija Velika Gorica je potrošen silan novac, a kakva smo mi ekološka regija kad tvornicu asfalta gradimo na vodocrpilištu?

Odnos gradske vlasti i građana treba biti kao odnos odvjetnika i klijenta, klijent plati odvjetnika i odvjetnik ga brani, a ne da klijent plati odvjetnika i onda još sam se mora braniti. Tako i građani plaćaju gradske vlasti da rade u njihovom interesu, a ne u interesu nekih mutnih kompanija i korporacija.
Gradonačelnik Barišić upravlja ovim gradom kao jedan diktator koji nikome nije dužan ni na što odgovoriti i slobodan je od svake odgovornosti. Osjeća li gradonačelnik Barišić trunku odgovornosti za sve navedeno? Mislite da niste odgovorni za 40 godina agonije koju će proživljavati stanovnici Donje Lomnice?

Ovim putem, Živi zid traži političku, moralnu i ljudsku odgovornost od gradonačelnika, njegovih vijećnika, odgovornih iz upravnih odjela, odgovornih iz ministarstava i svih koji su pridonijeli ovom kršenju temeljnih ljudskih prava kao pravo na čisti okoliš i zdrav život te ih tražimo da odstupe sa svojih dužnosti, za koje su ovim postupcima dokazali da nisu spremni i sposobni obnašati ih.

Ana Tomić

Posljednje vijesti