Podijeli:

Bitcoin, najpoznatija kriptovaluta ponovo probija najveću vrijednost ikada. U proteklih 24 sata dugo se vremena nalazi iznad 6000$.  Blockchain, tehnologija na kojoj leži Bitcoin, ulijeva sve veće povjerenje ljudi diljem svijeta, time i Bitcoin. Stoga, nije čudo što je Bitcoin trenutno najsnažnija i najbrže rastuća valuta u svijetu.

Mnogi poslovni subjekti diljem svijeta prihvaćaju Bitcoin kao pravovaljano sredstvo plaćanja. Jedna o glavnih karakteristika mu je što nije pod kontrolom svjetskih vlada, vjerojatno ni bankara. Prije godinu dana kada je vrijednost Bitcoina bila svega 1000$, pretpostavljalo se kako će njegova maksimalna vrijednost biti izjednačena sa uncom zlata. Danas mu je cijena višestruko veća, sa tendencijom daljnjeg rasta.

Zašto je Bitcoin toliko vrijedan? Koliko će mu vrijednost rasti? Pitanja su na koje odgovore žele znati svi koji se bave rudarenjem (miningom) Bitcoina i ulagači, ali i vodeći bankari svijeta.

Znate li uopće išta o njemu i kriptovalutama? Znate li da neke države razmišljaju o uvođenju svojih kriptovaluta koje bi bile neovisne od bankara tj. BIS (banke za međunarodna poravnanja, majke svih banaka).

Bitcoin je potpuno decentraliziran, što znači da nije u ničijem vlasništvu, nema fizičku adresu, ne kontrolira ga niti jedna udruga, banka ili država, a istovremeno je potpuno slobodan za korištenje bilo kome na svijetu, anonimno, bez potrebe za registracijom ili otvaranjem računa i bez traženja ičijeg odobrenja. Poput emaila, Bitcoine je moguće poslati bilo kome na internetu, bez posrednika, u gotovo realnom vremenu, a sve izvršene transakcije bilježe se u Bitcoin blockchain. Iako su vlasnici Bitcoina anonimni, sve financijske transakcije u Bitcoinima su javne i vidljive svakome. Osim toga, kompletan razvojni kod Bitcoina je potpuno otvoren i dostupan svakome tko ga želi proučavati ili doprinijeti zajednici.

(dio teksta preuzet sa netokracija.com)

Posljednje vijesti