Podijeli:

Živi zid je od svog osnutka odradio razne aktivističke i humanitarne akcije, tako ćemo ponoviti i ove godine. Akcija koju ćemo ove blagdane napraviti se sastoji od kupnje domaćih proizvoda koje proizvode domaći OPG-ovi, koje ćemo onda pokloniti obiteljima koje su u potrebi.

Preko 200 000 djece u Hrvatskoj živi ispod ruba siromaštva, to je jednostavno nedopustivo. Mi smo dali niz zakonskih prijedloga kojima bi se to stanje popravilo, rekao je na konferenciji za medije predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, te dodao da je to ono što se može napraviti u sklopu političkog djelovanja. Osim politike ostaje humanitarna i aktivistička komponenta kroz koju možemo djelovati.

Živi zid će od svojih financijskih sredstava izdvojiti oko 50 000kn za otkup domaćih proizvoda koji će se distribuirati obiteljima u potrebi.
Dvije najvažnije komponente ove akcije su jačanje domaće proizvodnje, jer proizvode otkupljujemo od domaćih OPG-ova, te socijalni i humanitarni aspekt u obliku pomoći onima najpotrebnijima.
Nedopustivo je da država troši stotine milijune kuna za avione, automobile i razne troškove, dok 200 000 nema osnovne uvjete za život. U školama ima djece koji nemaju za obrok ili za putne troškove. Kakve su kognitivne sposobnosti djece, kakva im je koncentracija ako gladni idu u školu, upitao je Sinčić.
20% građana živi ispod ruba siromaštva, odnosno oko 800 000 ljudi, te se ova akcija ne svodi samo na darivanje, nego i na dizanje svijesti o ovom problemu.

Velika većina OPG-ova od kojih su otkupljeni proizvodi je također donirala dio proizvoda, tako da ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže u akciji. Živi zid za sad planira pomoći oko 200 obitelji, ako se priključi još ljudi, ta brojka bi se mogla umnožiti više puta.

Posao političara nije sjediti u uredima nego biti na raspolaganjima ljudima koji su ih izabrali. Danas pomažemo u financijskim okvirima u kojima možemo, a u budućnosti ćemo pomoći još i više. Pozivamo sve da nam se priključe!

Link na video:

Darovi potrebnima. Božićna akcija Živog zida

Posted by Živi zid on 7. prosinca 2017

 

Posljednje vijesti