Podijeli:

Danas, 11. listopada 2018. Živi zid je održao press konferenciju u Hrvatskom saboru gdje su zastupnici Živog zida komentirali aktualne teme poput smjene ministra Kujundžića i sve očitije korumpiranosti hrvatskih institucija.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić novinarima je rekao:

“Korupcija svakim danom sve više buja. Jučer se pojavila informacija da je curilo iz Ministarstva pravosuđa oko radne skupine koja radi Ovršni zakon. Odvjetnički ured Hanžeković koji nije član radne skupine i koji izrazito puno zarađuje na ovrhama nekako je prije svih drugih koji jesu članovi radne skupine dobio nacrt tog zakona. Kako je to moguće ako mu takvo što nije otkrio netko iz Ministarstva pravosuđa.”

“Ured koji najviše zarađuje na ovrhama kroji zakon jednome ministru koji bi građane trebao zaštititi od ovrha. Što nam to govori? Da je to nova “Borg grupa”. Da opet lobiji pišu zakone umjesto da je tu volja naroda, demokracija i država te ministarstva da nas štite od pojedinih interesnih skupina. Ne, oni rade upravo suprotno i pomažu interesnim skupinama da još više eksploatiraju narod.”

“Vidimo ovdje na primjeru ovršnog zakona da se radi o sukobu interesa. Najavljujem s ovoga mjesta da ćemo Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa podnijeti prijavu protiv ministra Bošnjakovića da se istraži na koji je način curilo iz Ministarstva pravosuđa tj. radne skupine.”

“Pokazuje se da je radna skupina farsa. Bitno je jedino što misle lobiji, oni pišu sve zakone u zemlji.”

“Gotovo na dnevnoj bazi se pojavljuju nove informacije koje teško kompromitiraju cijeli državni vrh. Tako je prije nekoliko dana došla nova informacija iz Agrokora. Radi se o ugovoru između Agrokora i firmi koje se obvezuju plaćati podizvođačima od 10. travnja. Dakle 10. travnja 2017. Ramljak preuzima Agrokor a ugovore potpisuje Alix partners s Agrokorom i podizvođačima 25. travnja, međutim oni ih plaćaju i za ovu rupu od 2 tjedna. Zašto? Zato što su ti ljudi već tada bili u Agrokoru i oko Agrokora te su htjeli izvuči novac i za to razdoblje. Sad je u potpunosti zatvoren krug. Skupina koja je pisala zakona, ona koja daje Povjerenika i ona kojoj Povjerenik daje poslove a znamo kako je to povezano i s Vladom.”

“Gospodin Plenković se pravi kako to nikakve veze nema s njime. Jučer je rekao da nitko ne smije biti iznad zakona, a njegov zamjenik, Milijan Brkić je do prije nekoliko dana bio iznad zakona. 7 godina institucije nisu smjele postupati protiv njega i gubili su se spisi.”

“Koliko još ima “Brkića”. Premijer laže i obmanjuje javnost. Da je Hrvatska pravna država sve bi ovo bilo sankcionirano.”

Zastupnik Živog zida dr. Branimir Bunjac je komentirao aktualni pokušaj smjene ministra Kujundžića:

“Niti jedan zakon iz Ministarstva zdravstva nije došao na red za raspravu, izuzev onih koji su dolazili iz Bruxellesa.”

“Ministar Kujundžić dvije godine ne reagira na izvješća o kršenju ne samo prava pacijenata nego kršenju prava djece. Svi uvjeti za smjenu ministra Kujundžića su sazrijeli. Ovo mu je zadnji ples u politici. On je spreman maksimalno biti poslušan Plenkoviću.”

“Plenkoviću odgovara da oko sebe ima ljude koje može ucjenjivati, poput Klamete, Čačića, Sausche, Bandića i sličnih.”

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar na upite novinara je odgovorio:

“Kad su pitali masona Hanžekovića kako je dobio posao s ovrhama on je rekao da je on taj posao izmislio. On je taj koji je najviše profitirao od Ovršnog zakona, njegov odvjetnički ured je dobio i novi prijedlog Zakona. Daje se naslutiti da se Ovršni zakon ne piše u interesu ovršenika nego u interesu ovršnog stroja.”

Ovo je “grupa Borg”, samo što je cilj njene zarade sirotinja.”

Za kraj, predsjendik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić je zaključio:

“Postaje očito da je Država korumpirana i da štiti interese nekoliko onih koji na ovrhama zarađuju. Pozivam sve zastupnike da prestanu podržavati tu korupciju. Postavlja se pitanje što će biti sutra ukoliko se bujanje korupcije nastavi. Pozivam zastupnike da glasaju za smjenu ministra Kujundžića.

Ova većina se treba resetirati i trebamo ići na ponovljene izbore.”

Posljednje vijesti