Podijeli:

Zastupnik Živog zida dr.sc. Branimir Bunjac održao je izlaganje u Saboru u kojem je komentirao postupak izbora nove predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.
Naime, novoizabrana predsjednica Nataša Novaković izabrana je tajnim glasovanjem kao jedina kandidatkinja u procesu. O istoj funkciji prvi puta se glasalo prije dva tjedna, kad je postojala i druga kandidatkinja Dalija Orešković, bivša predsjednica tog tijela, tad nije napravljen izbor jer niti jedna kandidatkinja nije dobila 76 ili više glasova.

Orešković je, tvrdi Bunjac, povukla svoju kandidaturu upravo zbog nedemokratičnosti i politiziranosti izbornog procesa.
Povjerenstvo za sukob interesa ne treba propitkivati sve, nego treba biti malj kojim se disciplinira oporba, nije dozvoljeno propitkivati što radi vladajuća većina opisuje Bunjac razmišljanja HDZ-a. Njima smeta što je njihov bivši predsjednik Tomislav Karamarko optužen za sukob interesa, njima smeta što je ministrica gospodarstva Martina Dalić dva puta optužena, njima smeta što je Milan Bandić optužen i sad su naravno smijenili predsjednicu.

Bunjac naglašava da se ovakvim načinom glasanja šalje sljedeća poruka: Ako mislite raditi svoj posao pošteno, možete se spakirati i ići u inozemstvo. HDZ-ova Hrvatska vas ne treba, mi trebamo poltrone, poslušnike i glasačku mašinu.
Konačno, Bunjac zaključuje s činjenicom koju bi cjelokupna Hrvatska javnost trebala znati, a to je da HDZ je ovo učinio isključivo zato što ne želi slušati istinu, pa ni najmanju kritiku, te da bi bilo najbolje da ta stranka izbaci riječ demokratska iz imena.

Nova predsjednica Povjerenstva za sukob interesa na kraju je izabrana jednoglasno sa 78 glasova za, a ostali zastupnici nisu pristupili glasovanju.

Danas svjedočimo demokratskoj proceduri koja to nije!

Danas svjedočimo demokratskoj proceduri koja to nije!Hrvatska javnost treba znati da je HDZ ovo učinio isključivo zato što ne želi slušati istinu, ne želi slušati ni najmanju kritiku i samim time bi bilo vrlo dobro da si ta stranka izbaci naziv demokratska iz imena, pa neka se zovu Hrvatska zajednica. Jedino mišljenje koje oni prihvaćaju je vlastito mišljenje.Glasamo za jednu osobu kojoj treba zaokružiti ime, to je glasanje koje na neki način podsjeća na totalitarne sustave. Imamo vrlo neugodnu situaciju, a to je da je jedna kandidatkinja upravo zbog te nedemokratičnosti i politiziranosti izbora jedne javne funkcije odustala od kandidature.Sada ćete lijepo uzeti papiriće i idite se sramotite s glasanjem, koje vam prvi puta nije ni uspjelo, a ja još uvijek pozivam aktualnu kandidatkinju da ako ima imalo obraza, da u ovakvim uvjetima glasovanja povuče i ona svoju kandidaturu. Ima još deset minuta i nadam se da ovo gleda, izvolite gospođo Novaković recite da ne želite sudjelovati u ovoj farsi.

Posted by Živi zid on 2. ožujka 2018

Posljednje vijesti