Podijeli:

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac zatražio je stanku da bi u ime kluba govorio o radu u Haaškom sudu. Ukazao je na to da su pojedini političari i stranke prilikom prekjučerašnje presude počeli dizati histeriju i pozivati na nasilje, umjesto da smireno daju politički komentar. Posljedicom ponašanja pojedinih zastupnika članova parlamentarne većine, simpatizeri tih stranaka počeli su slati prijeteće poruke drugim zastupnicima.

S druge strane, naglašava Bunjac, zastupnici GLASA i velika većina SDP-a nije došla na minutu šutnje iako je minuta šutnje bila za sve hrvatske branitelje i za sve žrtve rata u BiH, što je također pretjerana reakcija.

Haaški sud je u najmanju ruku donosio čudne presude od kojih je izdvojio tri, onu Ante Gotovine koji je potpuno nevin bio osuđen na 20 godina, onu Vojislavu Šešelju koji je pušten uz obrazloženje da je smrtno bolestan iako sad vidimo da nije bolestan, nego da je pušten po nečijem nalogu, te onu generala Šljivančanina koji je razorio Vukovar, a dobio samo 10 godina zatvora.

Bunjac je kao zastupnik i povjesničar poslao poruku da nam Haag neće pisati povijest, niti da to mogu napraviti. Uputio je apel da sljedeći puta kada Hrvatska bude nekome izručivala svoje građane ili priznavala nadležnosti sudova, da dobro razmisle prije toga.

Posljednje vijesti