Podijeli:

29. listopada se na ulicama Varaždina prosvjedom šetnje, od Kapucinskog trga do Korza, dalo na znanje da se zalažemo za pravo na slobodu biranja po pitanju cijepljenja djece. Među prosvjednicima je bio i Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živog zida iz Međimurja.

Održao je govor pred prosvjednicima ukazavši da Živi zid nije protiv cijepljenja, samo je za slobodu izbora.

– Ne borimo se protiv cijepljenja, nego se zalažemo za slobodu izbora. Cijepljenje i u Hrvatskoj treba, po uzoru na europske zemlje s naprednijim poštivanjem ljudskih prava, postati preporuka kao i svaka druga zdravstvena terapija ili zahvat te se promicati i provoditi na osnovu znanstveno utvrđenih činjenica. Zalažemo se za prava pacijenata i ljudska prava!


Istaknuo je da se nad hrvatskim građanima provodi represija, s obzirom na to da se često događa da djeca koja nisu cijepljenja ne mogu ići u vrtić ili školu.

Gotovo polovica građana ove zemlje zalaže se za slobodu izbora, došlo je vrijeme da se o ovoj temi ozbiljno porazgovara. Prijedlog zakona upućen je u proceduru, u petak je bilo glasanje nakon prvog čitanja, no samo ga je šest zastupnika podržalo – rekao je Bunjac, dodavši da je to dokaz licemjerstva i straha jer su ti isti zastupnici na odborima drugačije glasali.

 

 

Bunjac smatra da je ova tema itekako bitna te da je pitanje vremena kad će zakon stupiti na snagu.

– Ponavljam, ne širimo teorije zavjere. Preporučamo cijepljenje, ali nismo za zabrane! – naglasio je.