Podijeli:

Saborski zastupnik Branimir Bunjac bio je direktan u raspravi ovaj četvrtak!
Predložio je da si saborski zastupnici smanje primanja na razini mirovine jer bi tada shvatili kako žive naši umirovljenici!

Srčano je započeo svoju raspravu ovaj četvrtak! Naš saborski zastupnik svojom osjetljivošću na najslabije u društvu još je jednom dao na znanje koliko mu je stalo do naroda.
– Neobično je slušati saborsku zastupnicu kako lije krokodilske suze nad sudbinom umirovljenika, kako priča da se ne može živjeti s petsto kuna, a doista se i ne može živjeti, to je apsolutno nemoguća misija.
S tim novcem ne možete čak niti jesti cijeli mjesec. Opravdavaju to riječima “Ali to je realnost!” Dakle, osoba koja mjesečno ima dvadeset tisuća kuna poručuje umirovljenicima “Što vam ja mogu?”

Svoj govor nastavio je konkretnim rješenjem ta zaključio da se ne radi o realnostima nego o nužnostima
– Imam konkretno rješenje, da svim zastupnicima smanjimo plaće na petsto kuna i da im kažemo da je to realnost tako dugo dok ne pronađu zakonska rješenja i amandmane da se poboljša položaj umirovljenika.
Ja vam garantiram da bi u tom slučaju mi već do 1.studenog imali toliko zakona, toliko kraetivnih prijedloga, toliko borbe, toliko stanki da bi to bilo nešto nevjerojatno! Nakon toga, više se ne bi pisalo o realnostima, nego o nužnostima.

Zastupnik Aleksić napiše odličan zakon, zakon utemeljen na pravomoćnoj sudskoj presudi, zakon koji se provodi u nizu država članica EU, zakon koji podržava Europski sud za ljudska prava. Donese ga u Sabor, skupi 78 potpisa, da ga u proceduru, a onda samo jedna stranka, ona koja se najviše busa u prsa kad se govori o narodu kaže da taj zakon ne treba prihvatiti.U čemu se u biti radi u ovom zakonu koji kao što vidimo je u sitnim satima i sutra, ponovno Živi zid kad predlaže riješenja, što mislite koja je točka naš zakon o slobodi izbora na cijepljenje? Pa naravno zadnji. Idući tjedan, ponovno kad Živi zid dođe sa Zakonom o oporezivanju banaka, ponovno možete pretpostavljati koji ćemo biti na redu. Zašto se to radi? Zato što ovaj zakon misli zaštititi 100 000 hrvatskih obitelji koje su opljačkane! 100 tisuća hrvatskih obitelji!Mogu ja sad reći zastupnicima HDZ-a koji se uvrijede na naše istinite izjave pa se dure, ali je činjenica da vas 100 tisuća obitelji ne zanima, vas zanima samo i jedino 200 obitelji! To je politika koju ste vi uspostavili prije 25 godina, proklamacijom vašega prvog predsjednika i koja se dosljedno provodi i dan danas.

Posted by Branimir Bunjac on 19. listopada 2017

Posljednje vijesti