Podijeli:

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac danas se osvrnuo na izjave HDZ-ovog Vladimira Šeksa kako će uvesti giljotinu za male parlamentarne stranke te kako je on tvorac parlamentarne većine.

Bunjac je svoj govor započeo jasnim stavom da se mišljenja određenih ljudi u potpunosti zapostavlja jer ista nema tko zastupati u Saboru
– Izborno zakonodavstvo je veliki problem u Hrvatskoj jer nema dovoljno zastupljenosti mišljenja birača iz razloga jer veliki dio glasova propada. Izborni inžinjering glasove prebacuje velikim strankama, a tako se ne čuje glas onih koji su protiv NATO-a, GMO, Eurospke unije i obveznog cijepljenja. Njihovo mišljenje u Saboru nitko ne zastupa.

UPOZORIO JE TAKOĐER NA NEPRAVDU U IZBORNOM SISTEMU
– Znalo se događati da dvije stranke s jednakim brojem glasova, dobiju različiti broj mandata i to drastičnom. Dovoljno je usporediti stvarnu snagu HSLS-a i HNS-a, gdje je HSLS uvijek dobivao puno više glasova, ali istovremeno manje mandata. Tu je potrebno uvesti pravednija pravila te nove statistički i metodološki ispravnije izborne jedinice.

OSVRNUO SE I NA IZJAVE VLADIMIRA ŠEKSA O ELIMINIRANJU STRANAKA
– Međutim, ovih dana, istaknuti član HDZ-a Vladimir Šeks otkriva njihove prave namjere. Ta stranka ne samo da ne želi demokratizirati izborni sustav, već ga želi limitirati i uvesti dvostranačje u Republici Hrvatskoj, tj jednostranačje u kojemu će HDZ stalno biti na vlasti, a SDP stalno u oporbi. S time da će obje stranke zapravo provoditi zajedničku politiku u svemu osim po pitanju dvije spomen ploče.

HDZ dakle niti ne skriva da je cilj izmjene zakonodavstva eliminirati iz političkog života sve političke stranke osim HDZ-a i SDP-a pa promjenu zakona naziva giljotinom za male stranke. Jako demokratično! Dakle osoba, Vladimir Šeks, koja je svojedobno izjavljivala da sa Srbima može pregovarati samo pod zemljom, a kasnije je identificirao i uhićivao hrvatske ratne heroje, sada bi htio suspendirati parlamentarnu demokraciju u Hrvatskoj. Iako navedeni gospodin ima rijetko trijezne stavove, informacije koje on daje ne treba nipošto zanemariti s obzirom da se predstavlja tvorcem parlamentarne većine – za kraj je poručio doktor znanosti i saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac.

/IZBORNO ZAKONODAVSTVO VELIKI PROBLEM U REPUBLICI HRVATSKOJ/Ovo je svakako veliki problem u Republici Hrvatskoj jer nema dovoljno zastupljenosti mišljenja birača zato što veliki dio glasova propada. Tako se zna događati da se veliki broj građana protivi GMO-u, NATO-u i EU ali njihovo mišljenje u Saboru nitko ne zastupa zbog izbornoga inženjeringa, koji glasove prebacuje tzv. velikim strankama. Znalo se dešavati da dvije stranke s jednakim brojem glasova dobiju različiti broj mandata i to drastično. Dovoljno je usporediti stvarnu snagu HSLS-a i HNS-a tu je HSLS dobivao mnogo više glasova od HNS-a, ali istovremeno i puno manje mandata. Dakle bilo bi potrebno uvesti pravednija pravila i nove statistički i metodološki ispravnije izborne jedinice.Ovih dana je u intervjuu Večernjem listu i Globusu istaknuti član HDZ-a Vladimir Šeks otkriva njihove prave namjere. ta stranka ne samo da ne želi demokratizirati izborni sustav, već ga želi limitirati i uvesti dvostranačje.

Posted by Branimir Bunjac on 25. listopada 2017

Posljednje vijesti