Podijeli:

Od jučer ujutro do danas u Saboru je burno, sjednica je trajala cijelu noć a raspravljalo se o mnogim temama. Govorilo se o Zakonu o najmu stanova, LNG terminalu, a ono oko čega se vodila najveća polemika su izmjene Poslovnika koje su došle jučer u kasne sate na dnevni red. Zastupnici Živog zida su nezadovoljni takvom situacijom i predloženim izmjenama zasjedali i govorili cijelu noć.
Izmjenama se duljina replika reducira s dvije na jednu minute, a uvodi se da svaki zastupnik po točki dnevnog reda može replicirati najviše tri puta. Povrede poslovnika se smanjuju na pola minute, kako kažu HDZ-ovci, zbog zlouporabe te funkcije. Osim toga, mijenja se vrijeme obrazloženja stanki koje su se do sad uzimale ujutro da bi se govorilo o aktualnim problemima na termin između 13 i 14 sati.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, zastupnici Ivan Pernar i Branimir Bunjac zajedničkim snagama izlagali su stavove Živog zida braneći pravo na slobodu govora propitkujući predložene izmjene.

Sinčić je prije svega naglasio da stavljajući ovako važan dokument u kasne noće sate na dnevni red HDZ provodi degradiranje Hrvatskog Sabora, degradiranje demokracije, degradiranje političkog rada i degradiranje zastupnika. Ovo je napad na aktivne zastupnike gdje se snižava vrijeme u kojem zastupnik može govoriti sa 70 minuta na 13 minuta, to je snižavanje prava, to je izjednačavanje aktivnih i neaktivnih zastupnika. Okarakterizirao je nove izmjene kao pretvaranje Sabora u automat za izbacivanje zakona te ukazao na činjenicu da se izmjenama provodi centralizacija moći tamo gdje ne bi trebala biti.
Stanke se prebacuju na termin između 13 i 14 sati, kad je vrijeme ručka i najmanja gledanost, to je direktno korak ušutkivanju. Osim što se miče termin, smanjuje se kvantiteta, ne možete tražiti tri puta dnevno stanku, nego samo kada oni kažu.

Ovo je degradiranje političkog rada, izjednačavanje onih koji žele raditi i trude se s onima koji su samo glasačka mašinerija, ovo je centralizacija rada. Ovo je gušenje kritičkog mišljenja i slobode govora i ovo je očito krajnji cilj, jer smo prošli preko Facebooka i tamo je gušenje stranica i vršenja cenzure i prijavljivanja, pa smo prešli preko HRT-a gdje se događala ista stvar.
Ovo je na koncu konca jedna od završnih faza širenja korupcije, a ona je počela onoga časa kada se dogodilo preslagivanje i kada su pojedini zastupnici kupljeni, potom se proširilo na Povjerenstvo za Agrokor i na Lex Agrokor i gospodina Ramljaka. Zatim se proširilo na Povjerenstvo za suzbijanje sukoba interesa, pa na niz loših zakona o OPG-u i brojne druge, zaključuje Sinčić.

Ovo je gušenje kritičkog mišljenja i slobode govora!

CIJELU NOĆ TRAJE BORBA ZA SLOBODU GOVORAOvo je gušenje kritičkog mišljenja i slobode govora i ovo je očito krajnji cilj, jer smo prošli preko Facebooka i tamo je gušenje stranica i vršenja cenzure i prijavljivanja, pa smo prešli preko HRT-a gdje se događala ista stvar.Ovo je na koncu konca jedna od završnih faza širenja korupcije, a ona je počela onoga časa kada se dogodilo preslagivanje i kada su pojedini zastupnici kupljeni, potom se proširilo na Povjerenstvo za Agrokor i na Lex Agrokor i gospodina Ramljaka. Zatim se proširilo na Povjerenstvo za suzbijanje sukoba interesa, pa na niz loših zakona o OPG-u i brojne druge. Da bi se danas, odnosno sutra na glasovanju finalizirala ova korupcija u obliku promjene poslovnika na gore.

Posted by Živi zid on 1. ožujka 2018

Posljednje vijesti