Podijeli:

Danas, oko osam sati ujutro na zagrebačkoj Kustošiji okupila se nekolicina aktivista Živog zida na deložaciji gospodina Tomislava Šimundića kojega deložira kupac koji je stan kupio na dražbi. Naime, kredit kojega nije vratio bio je iz Raiffeisen banke, a sama deložacija bila je zakazana u deset sati, no proces se odužio zbog pokušaja dogovora vlasnika kuće te ovrhovoditelja.

Zanimljivo je da je Šimundić od 1990. bio član HDZ-a, te je policiju je dočekao u majici s natpisom HDZ Lopovi LOPINE. Upravo taj HDZ uzvratio mu je deložacijom te je htio, svojoj dojučerašnjoj stranci, uzvratiti porukom.

Nakon nekoliko sati stajanja na mjestu i čekanja konačne odluke ovrhovoditelja, aktiviste Živog zida upravo je gospodin Šimundić zamolio da napuste njegov posjed iz razloga što se želi mirno dogovoriti s ovrhovoditeljem.

U prijevodu, odbio je pomoć Živog zida te svojevoljno napustio svoju nekretninu nadajući se da je druga strana zbilja spremna na suradnju ili dogovor.

Mirno smo promatrali kako izvodi psa s kojim je živio u kući koja više izgleda kao ruševina nego dom. Nijedan portal nije se pozabavio ovim stravičnim scenama, te je Živi zid kao i uvijek jedini htio dati maksimalan doprinos pružanjem pasivnog otpora.

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić za kraj je izjavio
– Kao što ste vidjeli, vlasnik nekretnine zamolio nas je da napustimo njegov dom, a mi uvijek slušamo ljude koji nas zovu na deložaciju. Ponašat ćemo se onako kako oni to žele.

Posljednje vijesti