Podijeli:

Danas izvješćuju o vozilima ispred Kulmerovih dvora u ranim jutarnjim satima. Ne znaju gdje je Gazda, ali odvjetnici su mu prvi stigli u dvorac.

Sam Todorić izjavljuje na svom blogu: “Nevjerojatno je da ljudi iz izvršne i zakonodavne vlasti komentiraju i najavljuju postupanje neovisnih pravosudnih institucija. Model je očito jasan – medijskim linčem i neodgovornim izjavama najviših dužnosnika Vlade i Sabora stvorena je atmosfera osude bez suđenja, krivnje bez postupka, u kojoj su izvršitelji i tužitelji i suci.”

Očekuje se da će broj uhićenih doseći brojku od 15 ili čak 20 osoba tijekom današnjeg dana. Na terenu je oko 300 policijskih službenika, pretresi još uvijek traju.

Odjednom se u cijeloj toj priči pojavljuje i nova ličnost koja izjavljuje da je 2000. uoči parlamentarnih izbora primila 50.000 kn donacije od Gazde, radi se dakle o Bruni Mirtl, bivšem članu Liberalne stranke. On tvrdi da je to za njega bilo jedno vrlo pristojno i dobro iskustvo, te kako je čak i porazgovarao s njim.

U svemu tome, pitamo se je li to još jedna predstava za javnost?

Naš saborski zastupnik Branimir Bunjac s pravom je izjavio da je trenutak “uhićenja” uprave Agrokora tempiran uoči izvješća Plenkovića o stanju nacije.
Bila bi to dobra vijest kad bi naše pravosuđe bilo neovisno tj. kad bi funkcioniralo.
Međutim, iskustvo nas uči da se tu radi tek o još jednoj predstavi za javnost.
Dovoljno se sjetiti uhićenja Sanadera, Bandića ili Mamića, “suđenjima” Vidoševiću, Čobankoviću, Horvatinčiću, Ferenčaku, Primorcu, Butkoviću, Kalmeti…
Svi oni koji su pod “kapom” HDZ-a u konačnici prolaze bez presude, bez zatvora, a društvu je oduzeta mogućnost za katarzu, za novi početak.
Podsjeća nas također da ne zaboravimo, Lex Agrokor vrijedi do lipnja, 2018. nakon čega se tvrtka vraća Gazdi u ruke. Povjerenstvo za Agrokor ima za prvenstveni cilj zaštiti HDZ i SDP. Žalosno je da se te dvije stranke tako poigravaju interesima naroda.

/JOŠ JEDNA PREDSTAVA ZA JAVNOST/Trenutak "uhićenja" uprave Agrokora tempiran je uoči izvješća Plenkovića o stanju…

Posted by Branimir Bunjac on 15. listopada 2017

Ana Tomić

Posljednje vijesti