Podijeli:

Istaknuti član Živog zida, profesor na ekonomskom fakultetu dr.sc. Dominik Vuletić je prije 5 mjeseci, javno, u emisiji Otvoreno upozorio na kaznena djela i odgovornost u Agrokoru.

– Objava revizorskih izvješća pokazala je da sam bio u pravu, istaknuo je.

U emisiji Otvoreno skrenuo sam pozornost na isprepletenost cjelokupne hrvatske društvene elite s koncernom Agrokor koja zapravo dovodi u sumnju sposbnost regulatornih institucija (poput HNB-a i HANFE) ali i najvažnije Državnog odvjetništva RH da rade svoj posao (sin glavnog Državnog odvjetnika je zaposlenik Konzuma), napisao je Dominik Vuletić.

“Upozorio sam na kaznena djela iz Kaznenog zakona (poput zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 246-248 KZ-a) koja upućuju na odgovornost članova uprava i nadzornih odbora trgovačkih društava

Naposljetku, sažeto sam objasnio dugoročnu neodrživost Agrokora kao najvećeg privatnog subjekta u zemlji i upozorio da je rješenja trebalo tražiti prije, odnosno da se do ovakve situacije nismo smjeli dovesti – odgovorni, i u nadzornim tijelima i u političkom procesu a tu prvenstveno mislim vladajuće strukture, su bili upućeni u situaciju (a sad podnose kaznene prijave)

Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja (tzv. lex Agrokor) osim što je usvojen krajnje neobično i protivno pravilima struke produžuje agoniju jednog propalog ekonomskog koncepta”, napisao je na svom facebooku prije 5 mjeseci.

Posljednje vijesti