Podijeli:

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić danas je u stanci u Saboru izjavio kako Povjerenstvo za Agrokor više nema podršku Živog zida.

“Ovo povjerenstvo imalo je podršku Živog zida sve do jučer dok nam nije uručeno ovo. Radi se o dokumentima iz arhive Hrvatskog sabora koje se tiče jednog drugog Istražnog povjerenstva za Agrokor iz 96’/97′ godine. Radi se o slučaju ukradene pšenice.”
Izjavio je kada je detaljnije pogledao te dokumente da je jasno utvrdio da se radi o jednoj velikoj muljaži, kako nema fonograma i kako su zaključci nesuvisli.

Poručio je kako je povjerenstvo ukradeno isto kao i pšenica i ako će se na takav način voditi Istražno povjerenstvo za Agrokor, onda bolje da se ono ni ne osniva.

Posebno je naglasio to da ako su mogli imati za Povjerenstvo o Imunološkom zavodu 15 članova, ako su mogli svi klubovi imati svoje predstavnike, da ne vidi zašto to nije bilo moguće ovdje?

“Sad smo se našli u situaciji da imamo povjerenstvo od 9 članova u kojim nema osobe koja zapravo nikada nije bila u oporbi do kraja, odnosno koja nikada nije sudjelovala u vlasti.
Drugim riječima kadija te tuži, kadija ti sudi”, poručio je Ivan Vilibor Sinčić.

Ovo povjerenstvo je imalo podršku Živog zida sve do jučer dok nam nije uručeno ovo. Radi se o dokumentima iz arhive Hrvatskog sabora koje se tiče jednog drugog Istražnog povjerenstva za Agrokor iz 96'/97' godine. Radi se o slučaju ukradene pšenice.Kad sam detaljnije pogledao te dokumente jasno sam utvrdio da se radi o jednoj velikoj muljaži. Naime, u spisima debelima 8 cm uopće nema fonograma! Zaključci su nesuvisli.Imamo povjerenstvo koje je ukradeno, nije ukradena samo pšenica nego i povjerenstvo, ovo povjerenstvo ne postoji, ono postoji samo u glavama onih koji su u njemu sudjelovali. Prema tome, ako će se na ovakav način raditi i u ovom povjerenstvu koje će sada biti napravljeno onda bolje da se ni ne osniva.Ako smo imali za Imunološki zavod, 10. istražno povjerenstvo u povijesti Hrvatskog sabora 15 članova, ako su mogli svi klubovi imati svoje predstavnike, ne vidim zašto to nije bilo moguće ovdje? Sad smo se našli u situaciji da imamo povjerenstvo od 9 članova u kojim nema osobe koja zapravo nikada nije bila u oporbi do kraja, odnosno koja nikada nije sudjelovala u vlasti. Drugim riječima kadija te tuži, kadija ti sudi.

Posted by Ivan Vilibor Sinčić on 11. listopada 2017

Posljednje vijesti