Podijeli:

Živi zid je u utorak, dana 10.10.2017. sazvao konferenciju za medije kako bi se osvrnuo na jučerašnje izvješće revizije za Agrokor i kako bi prokomentirali Istražno povjerenstvo koje bi se sutra trebalo izglasati.

Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare naglasio je kako su rezultati koji se nalaze u izvješću revizije za Agrokor sramotni i da su sramota za zemlju i koje dokazuju kako institucije nisu radile svoj posao, od DORH-a do Vlade i ministara i pokazuju sve ono protiv čega se Živi zid bori od 2011. godine.
“Ova zemlja treba odgovornost i napokon krupni kriminal treba biti sankcioniran. Hoćemo nekoga tko je mnogo otuđio, za veliki iznos oštetio ovu zemlju da sjedi u zatvoru.
Mi takvu osobu u 30 godina još nemamo.
Izvolite institucije odraditi svoj posao”, poručio je Sinčić

Naglasio je kako oni koji su politički odgovorni ne bi trebali sudjelovati u Istražnom povjerenstvu za Agrokor.
“Mi tražimo da u Istražnom povjerenstvu bude barem jedna osoba koja nije nikada bila u vlasti”, naglasio je.
Izjavio je kako je jedno Istražno povjerenstvo u vezi Agrokora već postojalo 96′ i 97′ godine, Istražno povjerenstvo za ukradeno žito koje je vodio Vladimir Šeks u koje je direktno umješan Ivica Todorić.
“Povjerenstvo je bilo izrazito neuspješno, sve je zataškano. Fonogrami ne postoje, nemoguće je doći do njih.”

Poručio je i Davoru Bernardiću da da novi zaokret SDP-u ili neka nastavi putevima prethodnika.
“Neka napravi pošteno Istražno povjerenstvo ili neka ga se proširi sa sadašnjih 9 na više članova i neka se da prilika svim onim klubovima koji žele imati predstavnika u takvom povjerenstvu da ga imaju. Ili neka se svede Saborsko povjerenstvo s 9 članova na 5 članova. Neka budu 3 HDZ-ovca, 2 SDP-ovca pa neka bude farsa do kraja.”

Poručio je kako u svakom slučaju traži da u Saborskom istražnom bude barem jedna osoba koja nikada nije sudjelovala u vlasti u Republici Hrvatskoj.
“Ako se ne postigne saborski konsenzus da u Istražnom povjerenstvu bude barem jedna osoba koja nikada nije sudjelovala u vlasti, Živi zid neće poduprijeti takvo Saborsko istražno povjerenstvo”, zaključio je Ivan Vilibor Sinčić.

Posljednje vijesti