Podijeli:

Živi zid je održao konferenciju kako bi oštro osudili bujanje korupcije u RH, direktan povod je prelazak Marije Puh, zastupnice HNS-a u stranku i klub Milana Bandića.
Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić navodi da je tu došlo do kršenja nekoliko Članaka Kaznenog zakona. Članak 291. Zlouporaba položaja i ovlasti, Članak 295. Trgovina utjecajem, Članak 339. Podmićivanje zastupnika.

„Milan Puh, brat Marije Puh, zaposlen je u ZET-u bez natječaja, i eto baš zastupnica Marija Puh prelazi u klub Milana Bandića,“ rekao je Sinčić te dodao „Ovo je potkopavanje višestranačke demokracije. Nažalost institucije nisu dovoljno osnažile da bi riješile problem korupcije.“
„Izrazito nam je žao što živimo u zemlji gdje svaki dan moramo nekoga prijavljivati,“ rekao je Sinčić, najavio je prijave Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i DORH-u.

Zbog bujanja korupcije najviše pate građani.

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac zapitao se koliko nisko mogu pasti saborski zastupnici?
„Zastupnici bi trebali raditi za sve građane RH i za opće dobro, a mi vidimo da rade isključivo za vlastite interese, za svoju obitelj i eventualno podmićivanje birača da im još koji put daju glas. Stranka Milana Bandića ušla je u Sabor s jednim zastupnikom, a sad ih ima 10. Mi možemo pratiti nedvojbeni trag da su svi koji su prelazili dobili materijalne dobitke,“ rekao je Bunjac.

Iz Živog zida navode da se bujanje korupcije dešava zato što je parlamentarna većina sklepana na kriminalnoj osnovi isključivo zato da bi određena ekipa izbjegla kriminalni progon. Zbog toga pozivaju predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na odgovornost, „Neka potpiše prijevremene parlamentarne izbore ili će upravo on morati preuzeti odgovornost za svu korupciju.“

Ivan Vilibor Sinčić najavio je da će Živi zid u saborsku proceduru poslati jedan poseban zakon za učinkovitu borbu protiv korupcije.

Živi zid ne prihvaća ovakvo stanje, korupciju je nužno riješiti!

Posljednje vijesti