Podijeli:

Prvenstveni razlog prijave Živog zida je sumnjivo zaposlenje brata Marije Puh u ZET-u. Naime, poznato je da je Milan Puh nekoliko mjeseci prije prelaska zastupnice Marije Puh u klub zastupnika Milana Bandića zaposlen u ZET-u, zagrebačkoj tvrtki koju kontrolira gradonačelnik, što je moguće kršenje Članka 339. Kaznenog zakona.

Podmićivanje zastupnika, Članak 339.
1. Tko kao zastupnik u Hrvatskom saboru, Europskom parlamentu ili kao vijećnik u predstavničkom tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave zahtijeva ili primi mito ili prihvati ponudu ili obećanje mita kako bi u predstavničkom tijelu glasovao na određen način, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
2. Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko zastupniku u Hrvatskom saboru, Europskom parlamentu ili vijećniku u predstavničkom tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave ponudi, obeća ili dade mito kako bi u predstavničkom tijelu glasovao na određen način.

„Ne možemo dozvoliti da Hrvatski Sabor postane pazar na kojom će novac i usluge biti vrjednije od demokratskih sustava. Izgleda da su se gospoda zaigrala i zaboravila a neke odredbe Kaznenog zakona“, rekao je Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida.

„Milan Bandić je netko tko bi davno završio svoje vladanje Zagrebom da je Hrvatska pravna država.“

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić navodi da je prijava Živog zida korak u borbi protiv korupcije.
„Višestranačka demokracija je ugrožena i gubi smisao ovakvim trgovanjima i postupcima koji su za svaku osudu. To samo pokazuje da su Hrvatskoj potrebne korjenite reforme u svim poljima, od pravosuđa do izbornog i političkog sustava koji bi trebao sprječavati ovakve situacije“, rekao je Sinčić.

Ponavljamo, stranka Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti je ušla u Sabor s jednim mandatom, a sada broji 11 članova u svom klubu, što označava najveći rast nekog kluba u Saboru.

„Nije primamljiv on, primamljiv je proračun Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga“ rekao je Sinčić na upit novinarke o primamljivosti Milana Bandića.

Živi zid je predao prijavu u kojoj je navedeno u kojem smjeru treba raditi da bi se došlo do dokaza, prijava će se nadopuniti ako se u međuvremenu jave zviždači s dodatnom dokumentacijom.

Posljednje vijesti