Podijeli:

Ivan Vilibor Sinčić održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je govorio o današnjim brojnim uhićenjima Todorićevih suradnika te o traženju političkog rasvjetljavanja

Poručio je da je unatoč brojnim izjavama za novinare, odlučio sazvati konferenciju
– Danas je policija došla pred domove bivših odgovornih osoba. Prema očekivanju, Todorić nije bio u domu. Živi zid se boji da ovakva situacija nije namjerna, kao i sa Sanaderom gdje su se najbolje vidjeli propusti hrvatskih institucija. Žao nam je što se ovakvi potezi nisu brzo i efikasno odvili još prije 20 godina.
Također, poučen dosadašnjim iskustvom rekao je jednu očitu istinu
– Kada su se krale hrvatske zalihe, nije bilo državnih reakcija. Država je išla na ruku Agrokoru tako što im je dozvoljavala da rade to što su nam danas i napravili.

PO PITANJU VREMENA IZRUČENJA I SUĐENJA
– Ne očekujemo brze sankcije, nego desetljeće-dva, što je zapravo tuga za ovu zemlju. Mi tražimo pravdu u razumnom periodu, čak i za ovako kompleksne slučajeve.

POLITIČKA ODGOVORNOST

Pozvao je u svom govoru na političku odgovornost
– Nas također zanima politička odgovornost jer čak i da se direktori uhite, a ostanu isti političari, dogodit će nam se opet isto. Što su dulje odgađali, to su strašnije posljedice. Ali danas sam sretan zbog uhićenja, jer je to poruka da se nešto pokreće! Primjera je mnogo koga bi se sve moglo ispitivati.

Za kraj je poručio svim sudcima da ne podliježu utjecajima i pritiscima, te da se za pomoć u takvim slučajevima slobodno obrate Klubu zastupnika Živog zida i Snage!

VIDEO:

Pressica Ivana Vilibora Sinčića Tema: Uhićenja u Agrokoru

Posted by Živi zid on 16. listopada 2017

Posljednje vijesti