Podijeli:

Živi zid je u Saboru sazvao konferenciju za medije na kojoj su komentirali sastanak premijera Plenkovića s koalicijskim partnerima. Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac ocijenio je da premijer Plenković metodom malo mrkve, malo batine nagovara koalicijske partnere da nastave sudjelovati u ovome čime su se do sad bavili. A to je stvaranje iluzije da se u Hrvatskoj rješavaju problemi dok razne Borg skupine pljačkaju državu.

„Vidimo da je skupina tzv. konzultanata dobila posao vrijedan pola milijarde kuna, a da rezultate nemamo, nisu uspjeli napraviti nacrt nagodbe. A postavlja se pitanje jesu li oni koji su namjestili posao dobili svoj dio“ pita se Bunjac.

„Slijedom svega što smo vidjeli, a na što cijelo vrijeme upozorava Živi zid, možemo se zaključiti da u Hrvatskoj postoji cijeli niz ovakvih skupina. Upozoravali smo na brojne probleme, konkretno kod hrvatske brodogradnje gdje postoji sumnja u počinjenja niza kaznenih djela i financijske štete veće od Lex Agrokora. Odlazak Martine Dalić je trenutak kada odlazi jedan od izvršitelja, međutim problemi se neće riješiti dok se ne napravi jedno veliko spremanje, a to podrazumijeva da odu nalogodavci cijele te misije.“ Naglasio je da su prijevremeni parlamentarni izbori trebali biti u svibnju prošle godine.

„Ova većina je potpuno nelegalna koja funkcionira na razini osobnih interesa, uz takvu većinu Vladu nije moguće dugo održati, a najmanje je moguće provesti reforme koje su prijeko potrebne.“

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić, naglasio je da ova Vlada počiva na lažima premijera Plenkovića. Podsjetio je novinare i javnost kako je Plenković mijenjao retoriku kako su se pojavljivali novi mailovi. Optužio je Plenkovića da je bio upoznat sa svime i da treba snositi odgovornost, te da je cijeli proces oko nagodbe kontaminiran.

„Pažnja javnosti se želi usmjeriti s Martine Dalić i kontaminiranog procesa pisanja Lex Agrokor prema nagodbi. Ali ne zaboravimo da ako je proces pisanja Lex Agrokoru kontaminiran, onda je upitna zakonitost same nagodbe“, izjavio je Lukanić te zaključno pozvao Vladu na ostavku.
„Ne zaboravimo da je ova vlada promijenila već trećinu svojih resora, to je potpuno nestabilna heterogena skupina ljudi koja ne može provesti reforme i imati rezultate.“

Dominik Vuletić, stručnjak Živog zida, spomenuo je da je prije sklapanja nagodbe 29% potraživanja je otpadalo na ruske vjerovnike, a nakon roll up kredita i stupanja Lex Agrokora na snagu, da više od 50% tražbina pada na američke i ruske vjerovnike.
„Mi smo prepustili cijeli proces u strane ruke, a netko je pri tome dobro zaradio.“

Posljednje vijesti