Podijeli:

U Hrvatskoj je sve moguće, pogotovo u politici. Klasičan primjer za to je MOST.
Prije izbora govorite kako nećete s nikim u koaliciju, nakon izbora druga priča. Dok ste na vlasti utopite se u stavove većinske stranke, kada ste u oporbi onda ste “čvrsta i borbena” oporba! Dok ste na vlasti donesete jedan zakon, a nakon toga vam on nekako “nije sjeo”.

Mislav Kolakušić,  sudac Trgovačkog suda, u mnogim navratima je komentirao lex Agrokor.
Tako je i za njega rekao kako je on “najbolji dokaz stanja u državi”, naglasivši kako je to zakon donesen zbog jedne jedine pravne osobe, a ne zbog interesa sviju. Rekao je da su tih desetak tvrtki pod koje spada zakon državne firme, a Agrokor jedina privatna.

Kako je moguće da Porezna inspekcija još nije ušla u kompanije Agrokora i utvrdila dugovanja, to je prva stvar koja se morala napraviti!
U jučerašnjem gostovanju u Dnevniku Nove TV, Mislav Kolakušić je ustvrdio kako je lex Agrokor zakon koji nikada nije smio biti donesen, to je zakon kojim se vrijeđaju vlasnička prava jedne osobe.

Gostujući u NU2 ustvrdio je da lex Agrokor krši Ustav. “Ako vi meni dugujete 200 kuna i vi napišite da mi ih ne trebate vratiti – to je krađa.” Također mu nije jasno kako je zakon napisan tajno, “nitko” ne zna tko je tvorac zakona, odnosno tko ga je napisao.

Kako je moguće da MOST koji je govorio jedno dok su bili na vlasti imaju obraza kritizirati isto ono što su donijeli? Pitanje je imaju li uopće obraza.

U hrvatskoj politici fali dosljednosti, građani to vide i upravo je to razlog kako prema anketama građani nemaju povjerenja u institucije, Hrvatski sabor, a posebno u Vladu koja je sama donijela lex Agrokor.

Kad su vladajući toliko sposobni, zašto onda nisu donijeli zakon oko kojega ne bi bilo problema, zašto nisu jednostavno iskoristili Stečajni zakon?

Posljednje vijesti