Podijeli:

31. listopada politička stranka Živi zid iz anonimnoga izvora dobila je informaciju kako je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa predana dokumentacija koju im je USKOK uskratio i da se radi o zapisnicima sa iskazima Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka.

Nalazi li se Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u sukobu interesa?

Povjerenstvo je na upit Tajništva Stranke potvrdilo primitak spomenute dokumentacije, ali su izjavili kako ne mogu iskoristiti zaprimljenu dokumentaciju jer ne mogu utvrditi njenu autentičnost iz razloga što kopije zapisnika na sebi nemaju oznaku pečata koja potvrđuje istovjetnost kopije s originalom.

Na pitanje Tajništva Stranke da li će Povjerenstvo sada pozvati svjedoke čiji su ti iskazi kako bi oni utvrdili autentičnost kopija zapisnika te da li će tražiti od USKOKa nadopunu dokumentacije na što imaju i pravo, nisu htjeli dati odgovor.

Sve ovo daje javnosti za naslutiti kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne čini sve što može u skladu sa svojim mogućnostima i obvezama da bi rasvijetlilo činjenice vezane uz aferu koja potresa aktualnu Vladu Andreja Plenkovića. Nalazi li se Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u sukobu interesa?

Posljednje vijesti