Podijeli:

U zadnje vrijeme svjedočimo sve intenzivnijim medijskim napadima na Živi zid, medijski napadi uvijek su bili alat vladajućeg režima kojemu se suprotstavljala nova svijest. Razlika je u tome što danas imamo mogućnost odgovora, tiskovine, radio i televizija su jednosmjerni mediji, dok je internet dvosmjeran i o samom korisniku ovisi želi li doći do informacije ili ne želi. Mi ćemo stoga platformu interneta iskoristi da prosvijetlimo i raskrinkamo pokušaje napada i licemjerje “novinarstva”.

Krenimo redom, prozivaju nas da pozivamo na javni linč jer smo objavili grafiku s imenom i prezimenom novinarke koja je napisala članak pun laži i konstrukcija o Živom zidu, počevši s naslovom u kojem svjesno pokušava obmanuti javnost. “Sve financijske rupe u Živom zid: Potrošili 98.867 kuna na najamninu, a sjedište stranke je u Pernarovu stanu” naslov je članka koji sugerira da Živi zid plaća najam zastupniku Pernaru, a svatko može provjeriti da se sjedište stranke nalazi na adresi Savska 41, Zagreb.

Licemjerno je to što je Živi zid prozivan za javni linč novinarke Jutarnjeg lista koja javno i otvoreno laže i vrijeđa članove Živog zida. Da li novinarka nije bila sposobna istražiti činjenice pa napisati članak ili je članak pisan po nalogu vladajućih sa svrhom blaćenja Živog zida? To zaključite sami. Uz to bilo bi zanimljivo spomenuti i 30 milijuna kuna duga koji znamo da je država oprostila Jutarnjem, ali ne znamo na koji način.

Pogledajmo neke od stvari koje su po medijima rečene za Živi zid: “robovlasnici”, “samodopadna zatucanost”, “hrpa bedastoća i nerealnih želja”, “prijetnja ekonomskoj budućnosti”, “uspon praznoglavih ignoranata”, pa onda laži koje su pobijene na sudu poput one da je zastupnik Bunjac uzeo šest kredita, a sjetimo se i famoznih “luksuznih Jaguara”.

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić stoga se putem društvenim mreža obratio javnosti da prokaže manipulacije i licemjerje medija.
“Kada pokažemo lice, ime i prezime osoba koji to rade, onda pozivamo na linč. Ispada da se nemamo pravo obraniti ako nas netko pokuša prikazati kriminalcima,” rekao je Lukanić. Naglasio je da nisu svi mediji loši i da nisu svi novinari loši, nego da imamo problem s pojedincima koji smišljeno rade za nečiji interes.
“Da li je to interes Republike Hrvatske? Mislim da ne. Napada se jedina stranka koja se zalaže za suverenitet, za reformu monetarnog sustava, da HNB bude što je oduvijek trebala biti”, istaknuo je Lukanić.

Nemamo javnu televiziju, nemamo medije, mi imamo društvene mreže. Hvala Vam što nas pratite, pozivamo vas da komunicirate s nama i dijelite informacije. Promjena u svijesti pojedinca je glavni preduvjet da bi se dogodile promjene u državi, to je proces u kojemu sudjelujemo svi zajedno. (R)evolucija ide dalje!

Medije i novinare pozivamo da pišu istinu, a ne manipulacije i laži.

Laži, uvrede i manipulacije.

Objavljuje Živi zid u Ponedjeljak, 28. siječnja 2019.

 

Posljednje vijesti