Podijeli:

HDZ namjerava uvesti novi Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi. Ovo su vjerojatno odlučili učiniti zbog lošeg rezultata na lokalnim izborima, kada se pokazalo da u velikom broju županijskih skupština i gradskih vijeća vladajuća politička opcija ima klimavu većinu, kako bi izbjegao velik broj privremenih izbora.

Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić je povodom toga poslao priopćenje medijima.
Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Prijedlogom izmjene Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi gradonačelnicima i županima se dodatno namjeravaju povećati ovlasti do razine faraona, šerifa, odnosno diktatora.

Mi sigurno nećemo podržati ovakav prijedlog Zakona koji propisuje da ako vijeće ne podrži gradonačelnikov prijedlog proračuna, ono ide u ponovljene izbore, a gradonačelnik se smješka iz fotelje. Nitko zdravog razuma i dobrih namjera ovakav prijedlog neće podržati.

Pitam vas: koje će se to vijeće usuditi srušiti proračun i izložiti se izbornim neizvjesnostima?

Ovo je demokratski korak unatrag i to sam jasno danas izjavio za Dnevnik Nove TV.

Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida

Video:

Mi sigurno nećemo podržati ovakav prijedlog Zakona koji propisuje da ako vijeće ne podrži gradonačelnikov prijedlog proračuna, ono ide u ponovljene izbore, a gradonačelnik se smješka iz fotelje. Nitko zdravog razuma i dobrih namjera ovakav prijedlog neće podržati.

Posted by Živi zid on 9. listopada 2017

 

Posljednje vijesti