fbpx

O nama

Živi zid je aktivističko-politički pokret i stranka hrabrih, humanih, nekorumpiranih i stručnih ljudi koji se istinski bore za pravedno, socijalno osjetljivo i ekonomski održivo društvo u kojemu su Čovjek i Priroda na prvom mjestu.

– Uhićeni Ivan Vilibor Sinčić na obrani žrtve kreditnog sustava od deložacije

U svom političkom djelovanju aktivno ukazujemo na neodrživost današnjeg ekonomskog modela čije posljedice se vidimo u stalnom povećanju javnog duga, državnom pogodovanju krupnom kapitalu i  bankarsko-korporacijskim interesnim skupinama, a na štetu većine građana, potpunom uništenju pravne države i ubrzanom uništenju Zemlje. Štetne politika koju godinama u Hrvatskoj s partnerima provode HDZ i SDP, na kraju će rezultirati potpunom rasprodajom državne imovine, demografskom katastrofom,  velikom krizom zdravstvenog i mirovinskog sustava i u konačnici sniženjem standarda onih koji ostanu.

Djelujemo na aktivističkoj, političkoj i edukacijskoj razini, odnosno na dizanju građanske svijesti.

Pozornost javnosti smo dobili zbog sprječavanja deložacija pasivnim otporom, a potporu šire javnosti na predsjedničkim izborima 2014. godine kada je kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić osvojio respektabilnih 293.570 glasova, odnosno 16,42%.

Sprječavamo deložacije kako bi ukazali na problem neotplativosti duga unutar isključivo kreditnog financijskog sustava sa centralnom bankom kao mjenjačnicom. Više o ovoj temi pročitajte u knjigama Kako je nastao novac i Mehanika novca autora Ivana Pernara, osnivača našeg pokreta i stranke.

Protivimo se nekontroliranom uvozu dok domaća proizvodnja propada, protivimo se negativnoj selekciji, glomaznom, skupom i neefikasnom javnom sektoru, protivimo se sustavu koji ne poznaje pravo i pravdu, gdje zakoni ne vrijede jednako za sve.

Zalažemo se za uređenje pravnog, financijskog i gospodarskog sustava Republike Hrvatske na način da on bude primarno na dobrobit građana, a ne bankarsko-korporacijskih divova, njihovih političkih marioneta i kriminalaca. Zalažemo se za pravnu državu, efikasni javni sektor, smanjenje poreza, garanciju osobnih sloboda, zaštitu okoliša i potpuni prijelaz na obnovljive izvore energije. Zalažemo se za otvorenu, slobodnu i neovisnu Hrvatsku.  

Borimo se za kunu. Smatramo da Hrvatska ne smije odbaciti svoju valutu i alate poput politike tečaja ili eskontnih kamatnih stopa koji mogu ublažiti negativne efekte na gospodarstvo u slučaju krize.

Živi zid je humanistička i pacifistička organizacija, na glabalni mir gledamo kao na jedan od glavnih ciljeva čovječanstva, pa smo u skladu s tim za izlazak Hrvatske iz NATO pakta. Zbog nedemokratskog uređenja i krivo postavljenih temelja Europske unije svrstavamo se među euroskeptike. Smatramo da oko članstva RH u EU i NATO-u treba raspisati referendum.