O nama

Živi zid je aktivističko-politički pokret i stranka hrabrih, humanih, nekorumpiranih i stručnih ljudi koji se istinski bore za pravedno, socijalno osjetljivo i ekonomski održivo društvo u kojemu su Čovjek i Priroda na prvom mjestu.

– Uhićeni Ivan Vilibor Sinčić na obrani žrtve kreditnog sustava od deložacije

Živi zid u svom političkom djelovanju aktivno ukazuje na neodrživost dosadašnjeg neoliberalnog ekonomskog modela i njegovih posljedica koje se pokazuju u stalnom povećanju javnog duga, pogodovanju krupnom kapitalu te bankarskim, uvoznim i ostalim interesnim skupinama, a na štetu većine hrvatskih građana. Takva štetna politika koju godinama provode HDZ i SDP s partnerima na kraju će rezultirati potpunom rasprodajom državne imovine, masovnim iseljavanjem stanovništva i snižavanjem standarda onih koji ostanu.

Djelujemo na edukacijskoj razini odnosno na dizanju svijesti građana, na aktivističkoj te na političkoj razini.

Pozornost javnosti smo dobili zbog sprječavanja deložacija, a potporu šire javnosti na predsjedničkim izborima 2014. godine kada je kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić osvojio respektabilnih 293.570 glasova, odnosno 16,42%.

Sprječavamo deložacije kako bi ukazali na problem neotplativosti duga unutar isključivo kreditnog financijskog sustava sa centralnom bankom kao mjenjačnicom. Više o ovoj temi pročitajte u knjigama Kako je nastao novac i Mehanika novca autora Ivana Pernara, osnivača našeg pokreta i stranke.

Živi zid je jedina stranka koja se protivi nekontroliranom uvozu dok domaća proizvodnja propada, što za posljedicu ima slabljenje gospodarstva i snižavanja standarda građana te masovnog iseljavanja mladih koji su obrazovani u Hrvatskoj, a svoje znanje ugrađuju u rast država koje znaju prepoznati vrijedne i marljive ljude.

Zalažemo se za uređenje pravnog, financijskog i gospodarskog sustava Republike Hrvatske na način da on bude primarno na dobrobit građana i poduzetnika, a ne banaka i stranih kompanija.

Živi zid je humanistička, pacifistička organizacija, pa smo u skladu s tim i za izlazak Hrvatske iz NATO pakta.

Euroskepična smo stranka zbog restriktivnih zakona i nedemokratskog uređenja Europske unije.