Podijeli:

Jutros oko 8 sati policija je blokirala pristup zgradi u Jastrebarskom u kojoj živi obitelj Pilat. Ova obitelj, kao i tisuće drugih, podigla je kredit od strane austrijske banke Raiffeisen grupe tzv. RBA zadruge. Današnji, drugi pokušaj deložacije u Jatrebarskom kod obitelji Pilat uspješno je odgođen.

RBA zadruge proglašene su u Hrvatskoj ilegalnima gdje su, osim pranja novca i izbjegavanja poreza u svojoj matičnoj zemlji, lihvarili hrvatske građane. Vlasnik nekretnine koji je podigao kredit u iznosu od oko 197 tisuća kuna, umalo je ostao bez nekretnine procijenjene vrijednosti 609 tisuća kuna, a koja je na kraju prodana na dražbi za 256 tisuća kuna.

Nakon stupanja na snagu Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu paradoksalno je da se povećava broj stranaka koje se javljaju vezano uz ovaj problem. Živi zid je jedina stranka koja sprovodi svoj program obećan u izbornoj noći!

Zahvaljujući upornosti odvjetnika i javnom pritisku Živog zida, ovoga puta smo uspjeli produžiti obitelji sa djecom boravak u stanu. Pitanje je do kada. Ovo je problem društva i sustava, a ne pojedinca i svi bismo trebali činiti sve što je u našoj moći kako do ovakvih situacija više ne bi dolazilo – rekao je Ivan Vilibor Sinčić u svojoj izjavi u stanu ovršenih.

 

Uživo iz doma obitelji Pilat. Odgođena deložacija.

Posted by Živi zid on 7. studenoga 2017