Podijeli:

Sabor je danas oko 13 sati započeo glasovanje o raspravljenim točkama. U trenutku kada se trebalo glasati o ustavnim sucima, nije bilo potrebne dvotrećinske većine. Tada je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dva puta prekidao i nastavljao sjednicu kako bi se  klubovi zastupnika dogovorili o izboru ustavnih sudaca. SDP i HDZ očito nisu uspjeli postići dogovor pa je na kraju glasovanje odgođeno za srijedu ako se postigne dogovor tijekom idućih nekoliko dana.

Iz redova oporbe član Istražnog povjerenstva za Agrokor bi trebao biti i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić jer je svoju marljivost dokazao kroz Istražno povjerenstvo o Imunološkom zavodu.
Prilikom jučerašnje stanke u Saboru Ivan Vilibor Sinčić je izjavio da očekuje da će Povjerenstvo raditi intenzivno i napomenuo je da ako se članovi povjerenstva za Agrokor budu odnosili onako kako su se odnosili prema onome za Imunološki, da nisu dolazili na sjednice onda bolje da ga ni ne osnivaju.

Istaknuo je da se očekuju odgovornost, predan rad i intenzivan posao.

DANAS ĆEMO SAZNATI KOLIKI JE TODORIĆ BIO LOPOV!Danas ćemo saznati koliki je Todorić bio lopov da se tako izrazim. Saznat ćemo što se radilo svih ovih godina, ali to će biti tek početak priče.Probleme treba rješavati, od njih ne treba bježati koliko god situacija bila teška, možda je neugodno sad se suočiti s problemima, ali što se prije suočimo to ćemo ih lakše riješiti.Agrokor nije nešto što traje mjesec dana, godinu dana. On traje tridesetak godina. Prema tome sve ove stranke SDP, HDZ, oko njih okupljene satelitske stranke koje su vladale zadnjih 30ak godina, odnosno od samostalnosti na ovaj ili onaj način su bile umiješane s pričom u Agrokoru i to je jedna od glavnih mana Povjerenstva koje će se osnovati, ali koje se mora osnovati.Mana je ta što će te kadija tužiti, a kadija suditi. Vaši ljudi su sjedili u banci za obnovu i razvoj, u poštanskoj banci, u ministarstvima i brojnim drugim tijelima koje su nešto morale znati. Ovo je premala zemlja, premalo društvo da se nije znalo. Nešto se moralo znati.

Posted by Ivan Vilibor Sinčić on 5. listopada 2017

Podsjetimo, predsjednik Povjerenstva Ivan Vilibor Sinčić većinu posla odradio je sam. Naišao je na brojne sumnjive radnje, neovlašteno trošenje novca, pa i na dvostruke kriterije upravljanja u vrijeme bivše Vlade. Sve je prijavljeno državnom odvjetništvu.

Ispitano je 26 svjedoka. S obzirom na to da u većini situacija Sinčić nije mogao okupiti članove Povjerenstva, događalo mu se da nije mogao održati sjednice. Stoga su ovi zaključci izglasani izvan roka.

Posljednje vijesti