Podijeli:

Općina Tisno smanjuje davanja političkim strankama po prijedlogu Lovre Crvelina, vijećnika Živog zida.

U petak, 15.12., održana je sjednica Općinskog Vijeća Općine Tisno na kojoj je po prijedlogu vijećnika Živog zida Lovre Crvelina donijeta odluka kojom će se drastično smanjiti davanja koje političke stranke dobivaju za svakog vijećnika. Političke stranke do sad su dobivale 100kn mjesečno po vijećniku, odnosno 110kn po vijećnici, a ta brojka se sad smanjuje na 1kn po vijećniku, odnosno 1.1kn po vijećnici.

SDP u Općini Tisno ima sedam vijećnika, HDZ pet, a Živi zid jednog, tako će SDP umjesto 8400kn dobiti 84kn, HDZ 60kn umjesto 6000kn, a Živi zid 12kn umjesto 1200kn, čime će općina uštedjeti oko 16000kn.

Smatram da političke stranke dobiju i više nego dovoljno iz državnog proračuna i da ne trebaju zadirati u lokalne kase, ušteda od 16000kn na godišnjoj razini nije nešto posebno sa obzirom na proračun općine od skoro 30 milijuna kuna, ali bitno je poslati poruku objašnjava Crvelin. Dodaje da je vrlo zanimljivo što je odluka donesena jednoglasno. „Načelnik Općine Tisno, SDP-ov Ivan Klarin podržao je prijedlog vjerojatno zato jer nije u dobrim unutarstranačkim odnosima sa vodstvom stranke. Vijećnici HDZ-a podržali su prijedlog jer bi prošao svejedno jer je većina bila za. Siguran sam da iz njihovih stranaka ne odobravaju donošenje ovakvih odluka jer direktno ugrožavaju njihov način djelovanja koji ne može funkcionirati bez velike količine novca. Pozivam sve ostale općine i gradove da učine isto i smanje svoja davanja političkim strankama.“

Posljednje vijesti