Podijeli:

Na 2. sjednici Općinsko Vijeća Općine Tisno, održanoj 21.8.2017., vijećnik Živog zida Lovre Crvelin predložio je tri odluke koje su jednoglasno prihvaćene od svih 13 članova.

  1. Električni auti će imati besplatan parking
  2. Svako naselje na području općine dobit će bar dva mjesta gdje će biti postavljene uređene slavine za vodu
  3. Osnivanje FB grupe u vlasništvo Općine Tisno u kojoj će se odvijati ispitivanje javnog mnijenja, u kojoj će građani moći iznositi svoje ideje i prijedloge, te davati konstruktivne kritike

„Za prvu radnu sjednicu pripremio sam prijedloge koji neće zahtijevati velike materijalne troškove, a pozitivno će utjecati na zajednicu.

Što se tiče prve odluke besplatnog parkinga, to je početak u strategiji brendiranja Tisnoga kao eco-frendly općine. Kroz budući rad u vijeću inicirati ću otvaranje superchargera, kupnju solarnih krovova i powerwallova, zamjena općinskih vozila sa električnima, izgradnja parkirališta natkrivenog solarnim pločama u svrhu rasterećenja središta mjesta od prometa i proizvodnje električne energije.

Drugu odluka o uređenim slavinama u svakom naselju na području općine je dio projekta „Voda nema neprijatelja“. Voda je pravo svakog živog bića na Zemlji i u današnjem tehnološki razvijenom svijetu sasvim je logično da svi imaju pristup vodi. Kroz budući rad u vijeću probati ću definirati tzv. vodeni minimum kojim će općina osigurati najsiromašnijim članovima zajednice pravo na minimum vode potrebne za život.

Treća odluka je u sklopu projekta radnog naziva „Uključimo naše sumještane“, radimo platformu na kojoj će mještani općine moći iznijeti svoja mišljenja, prijedloge i ideje u vezi svih budućih projekata, također ćemo raditi ankete i dati priliku svima koji žele dobro zajednici da sudjeluju u radu. Platforma će imati savjetodavnu funkciju. U početku je to trebala biti fb grupa kao pilot projekt, a poslije aplikacija, ali zbog napora drugih pojedinaca poput nezavisnog gradonačelnika Knina Marka Jelića, koji rade aplikaciju iste funkcije, naknadno smo odlučili krenuti sa aplikacijom ispočetka.

Drago mi je zbog produktivne atmosfere u vijećnici i zbog interesa kolega vijećnika koji su uspjeli zanemariti stranačke različitosti i izglasati pozitivne stvari za našu lokalnu sredinu, veseli me rad na budućim projektima.“

Posljednje vijesti