Podijeli:

Općinsko vijeće jednoglasno je podržalo prijedlog vijećnika Živog zida Lovre Crvelina o zabrani uvođenja u okoliš genetski modificiranih biljaka i/ili životinja za koje je izdano dopuštenje za stavljanje na tržište u svrhu uzgoja.

„Općinsko vijeće Općine Tisno jednoglasno je podržalo moj prijedlog o zabrani uvođenja u okoliš genetski modificiranih biljaka i/ili životinja za koje je izdano dopuštenje za stavljanje na tržište u svrhu uzgoja. Ovim putem se želim zahvaliti kolegama vijećnicima što su još jednom pokazali da interes općine mora biti ispred stranačkih boja.
Ovaj prijedlog sam predložio jer smatram da naša općina, a i cijela naša država, ima više nego dovoljno plodne zemlje za organski i ekološki uzgoj hrane, te da nema potrebe trovati zemlju genetski modificiranim organizmima i otrovima koji idu uz njih.
Trebamo voditi računa o očuvanju okoliša i zdravlju naših stanovnika i brendirati se kao eco-frendly zajednica zdravih ljudi i okoliša.
Što se tiče poljoprivrede, zalažemo se za decentraliziranu ekološku proizvodnju baziranu na OPG-ima i malim zadrugama. Hrana se treba proizvoditi i konzumirati lokalno, zbog sigurnosti, zdravlja ali i prestiža odnosno turističkog potencijala. Efikasno povezivanje proizvođača i ugostitelja je bitan faktor koji se mora ostvariti kako bi proizvođači mogli živjeti od svoga rada, a ugostitelji imali vrhunske proizvode za koje su gosti spremni ići dublje u džep. Osim toga, općina mora propisati da će vrtići, škole, starački domovi i druge javne ustanove garantirati otkup proizvoda za njihove potrebe od lokalnih proizvođača.
Ovim putem najavljujem brojne aktivnosti kojima ćemo poticati lokalnu ekološku proizvodnju. Poljoprivreda je cool, zemlja je cool!“

Posljednje vijesti