Podijeli:

 

Nakon niza replika, stanki u ime kluba te javljanja za riječ, odlučio je između ostaloga dati prostor riječima i mišljenjima našega naroda. Tako je u jednom od svojih govora redom čitao poruke naših građana upućenih premijeru Plenkoviću. Javio se za riječ čak jedanaest puta, za nekoga možda mali broj. No, podsjetimo da se većina saborskih zastupnika tijekom prve godine devetog saziva javila za riječ jednom ili niti jednom.

Repliku koju je uputio HSS-om Branku Hrgi započeo je citirajući njegove riječi

– Gospodine Hrg rekli ste, citiram: “Naš klub neće podržati zahtjev za opozivom jer ne vidimo nijedan argument”, upravo iz toga razloga osjećam potrebu pročitati vam pismo moje kolegice Petre Horvatić, a odnosi se na vas.

Stvarno, ali stvarno mi nije jasno kako gospodu iz HDZ-a i sve one koji za njih glasaju nije sramota. Danas šetam…

Posted by Petra Horvatić on 8. studenoga 2017

 

Na ovu jednostavnu poruku našeg saborskog zastupnika, HSS-ov zastupnik Hrg odgovorio je skrećući s teme

– Mi sjedimo u istim stolicama. I vi i ja i svi ljudi ovdje. Stvarno je zanimljivo kako vi pokušavate stvoriti dojam kako vi sjedite u nekoj drugoj stolici. Sjedimo u istim stolicama, samo zagoravamo različite politike.

Nakon ovih riječi, zastupnik Živog zida Ivan Pernar digao se i otišao pokušajući time poručiti javnosti da HDZ skupa sa svojim koalicijskim partnerima nikada nije niti će imati namjeru dati konkretne odgovore i rješenja. Istina je da sjede u istim stolicama, no pitanje je što s pozicije tih stolica rade.

Ana Tomić