Podijeli:

Živi zid je danas u Slavoniji i Baranji, organizirali su medijsku konferenciju u Osijeku da bi upozorili javnost na činjenicu da Vlada gura poljoprivredna zemljišta u ruke novih vlasnika Agrokora.

Radi se o tome da ministarstvo poljoprivrede prisiljava načelnike i gradonačelnike da se zemlje koje su bile u posjedu tvrtki u Agrokoru dok je vlasnik bio Ivica Todorić sada daju u zakup novim zrcalnim tvrtkama.

„Bio sam na sjednici saborskog Odbora za poljoprivredu gdje su bili predstavnici ministarstva, gradonačelnici i načelnici, predstavnici DORH-a i drugih institucija, gdje je Lex Agrokor protumačen tako da će se poljoprivredna zemljišta dati novim vlasnicima ex lege, odnosno bez obzira potpišu li gradonačelnici odluku ili ne“, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Sinčić: „Osuđujem takvu politiku!”

Sinčić je naglasio da se nisu radile nikakve analize o tome kako najbolje iskoristiti ta zemljišta, možda bi u nekim slučajevima bilo bolje dati tu zemlju malim proizvođačima i OPG-ovima. Država srlja u višedesetljetne ugovore bez da gleda postoje li pametnije opcije.
„Ne vodi se briga o ruralnom razvoju, niti o razvoju poljoprivrede, nego se ide na ruku novim vlasnicima. Todorić je maknut, ali se nastavlja po starom, pogoduje se velikima“, istaknuo je Sinčić i osudio takav način upravljanja državom.

Posljednje vijesti