Podijeli:

Od 01. lipnja 2018. na snagu stupaju nove cijene u svim staračkim domovima čija je osnivačka prava preuzeo Grad Zagreb, što je Milan Bandić potvrdio svojim Zaključkom koji je na snagu stupio početkom mjeseca.

Umirovljenici mogu očekivati povećanja između 10 i 18%, ovisno o vrsti usluge, što može značiti i do 500kn poskupljenja na mjesečnoj bazi.

S obzirom na prosječnu veličinu Hrvatske mirovine, pitanje je koliko će umirovljenika moći sebi priuštiti takvo poskupljenje te na koji način. Hoće li tražiti pomoć od djece, unuka i rodbine? Hoće li se okrenuti skupljanju boca, prodaji nakita i druge osobne imovine?

Vlasti još jednom pokazuju kako nemaju niti malo obzira prema najstarijem stanovništvu naše zemlje, koje ionako većinom teško živi. U zemlji s najnižim životnim standardom u Europi, s najnižim rastom BDP-a, s najnižom kupovnom moći i s najnižim mirovinama, netko je odlučio da je najbolje – povećati cijene staračkih domova. I dok ovakva vijest prolazi u relativnoj tišini, nepopraćena medijima, vlasti i lokalni šerifi udaraju po najslabijima, po našim roditeljima, bakama i djedovima.

Starački domovi u pitanju su: 
DOM CENTAR, DUBRAVA – ZAGREB, KSAVER, MAKSIMIR, MEDVEŠČAK ZAGREB, PEŠČENICA, SVETA ANA ZAGREB, SVETI JOSIP ZAGREB, TREŠNJEVKA ZAGREB i TRNJE.

Pitanje za kraj – nakon umirovljenika, tko je sljedeći?

Posljednje vijesti