Podijeli:

Organizacijski odbor Građanske inicijative „Uzmite novac strankama“ predao je prikupljene potpise predsjedniku Hrvatskog sabora zajedno sa Zaključkom Organizacijskog odbora o broju prikupljenih potpisa i o postupanju sa potpisnim knjigama.

Organizacijski odbor Građanske inicijative „Uzmite novac strankama“ predao je Hrvatskom saboru potpisne knjige s prikupljenim potpisima prilikom provedenog izjašnjavanja birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma u razdoblju od 12. do 26. svibnja 2019. godine.

Potpisne knjige zapakirane su u 38 kartonskih kutija, u svakoj kutiji nalazi se po 30 knjiga, a kutije su sve jednako označene logotipom inicijative i natpisom sa nazivom inicijative „Uzmite novac strankama“.

Potpisne knjige urudžbirane su u pisarnicu Hrvatskog sabora koji će naknadno dati jasne upute o postupanju sa osobnim podacima tj. potpisnim knjigama ili će preuzeti odgovornost nad uništavanjem potpisnih knjiga.

Ovim putem zahvaljujemo svim članovima i aktivistima koji su sudjelovali u prikupljanju potpisa. Stečeno iskustvom i znanje zasigurno će pomoći u daljnjem radu i razvijanju demokratskih alata te u organizaciji sličnih aktivnosti.