Podijeli:

Ivan Vilibor Sinčić danas je imao svoj govor o korupciji i kriminalu koji se odvijao niz godina u Agrokoru te izvan njega, no ovaj put naglasio je da je ovo stanje doseglo svoju kritičnu točku i da zahtijeva opoziv vlade!

Jučer je popodne održan još jedan sastanak istražnog povjerenstva za Agrokor. Trajao je pet sati. Iskoristio sam svoje poslovničko pravo da tamo budem kao zastupnik. Svjedočio sam svemu što se tamo događalo. Bojim se da se povjerenstvo pretvara u farsu. Pogledajte samo koji su svjedoci pozvani. Dakle, radi se o gospodinu Manoliću, gospodinu Mesiću, Anti Todoriću starijem, Kovaču i Peniću iz Hrvatskog fonda za privatizaciju. Upitno je koliko oni mogu doprinijeti – oštro je dao kritiku Sinčić poručivši da od ovog povjerenstva neće biti puno koristi.

Nadovezao se i na svjedoke koji bi mogli biti od presudne važnosti
– Premijer, ministar Ramljak, ministrica Dalić, koji sigurno imaju puno toga za reći. To je ono što najviše zanima javnost. No, oni su stavljeni na neodređeno. Vjerojatno nikada neće niti doći ako se ugasi prije isteka šest mjeseci na ispitivanju. Nije bilo interesa niti za svjedoke koji bi mogli reći nešto o mjenicama.

Ne znam kako imalo normalan čovjek se može pomiriti s činjenicom da je ukradeno 26 milijuna kuna i da imamo šutnju o tome? Da nije istraživano, da nema sankcija i da se nikada neće dogoditi ništa. To je jednostavo nepodnošljivo. Trebamo saznati istinu što prije, no alati nam se onemogućavaju – za kraj je ljutito poručio predsjednik stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić.

/STANKA IVAN VILIBOR SINČIĆ/Povjerenstvo za Agrokor se pretvara u farsu!Vladini ministri premreženi su aferama i korupcijom, tražim ostavku Vlade!"Bojim se da se Povjerenstvo za Agrokor pretvara u farsu. Pogledajte tko je pozvan za svjedoke – Ante Todorić stariji, Stjepan Mesić i Josip Manolić. Radi se o ljudima u visokim godinama i upitno je što će moći reći i doprinijeti istrazi. Bojim se da će im svaka druga biti "ne sjećam se", a obzirom na njihovu dob, tko bi im mogao zamjeriti".

Posted by Živi zid on 27. listopada 2017

Posljednje vijesti