Podijeli:

STAV O POVJERENSTVU KRITIČAN, ALI IPAK ZA OČUVANJE
– Mi smo oduvijek bili za saborsko istražno povjerenstvo u slučaju Agrokor, zakon jest malo nedorečen samim tim što je zastario. Mi smo jedino glasali protiv u znak protesta što je na nekakav šlampav način to povjerenstvo osnovano, s premalo članova, bez pravih konzultacija. Prije je u medijima objavljen sastav, nego što je oporba pozvana na konzultacije. To govori sve o tome – jasno je rekao gospodin Sinčić.

HNS ZA PRESTANAK RADA POVJERENSTVA
Sinčić je pojasnio kako smatra da HNS radi po direktivama HDZ-a te izjavio
– Oni to naravno tumače onako kako HDZ-u odgovara, a to je da se što prije prekine rad povjerenstva. Jer u Zakonu jasno stoji da onoga časa kada se pokrene sudbeni postupak, ne sudski, nego sudbeni, povjerenstvo koje postoji mora prestati s radom.

SINČIĆ UPOZORAVAO JOŠ 2011.
Model po kojemu je Agrokor poslovao bio je neodrživ. Upozorio sam na to još 2011. na predsjedničkim izborima. Čim su mu dokinuli kredit, on se urušio – osvrnuo se Sinčić.

UPLETENOST MINISTRICE DALIĆ I PREMIJERA PLENKOVIĆA
– Oni apsolutno imaju pravo na sva pitanja dati odgovor, moralna je obveza dati odgovor. A zadaća je i dužnost povjerenstva da oni njih pozovu, te da ih ispitaju. Mogu ih pitati što god žele te tražiti dokumente koje god žele. Ako svjedoci opstruiraju, tu su ogromne kazne propisane – poručio je gospodin Sinčić te jasno dao na znanje da će članovi kluba Živog zida i Snage biti prisutni na istražnom povjerenstvu.

VIDEO:

 

Pogledajte gostovanje predsjednika Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na N1 televiziji.

Posted by Živi zid on 17. listopada 2017

Posljednje vijesti