Podijeli:

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić zatražio je stanku u Saboru da bi govorio o Agrokoru s obzirom na jučerašnju sjednicu saborskog Odbora za gospodarstvo na kojoj su prisustvovali Vladin povjerenik Ante Ramljak i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Nakon što smo godinu dana postavljali pitanje tko je pisao Lex Agrokor, nakon što je ministrica Dalić i pod najvećim pritiscima govorila da ne zna, odgovorila da je to napisala ona i njena pravna služba započinje Sinčić. Ne vjerujem niti riječi takvog objašnjenja koje se nakon mjeseci svodi na “da, ja sam napisala.”
Ministrica također nije znala odgovoriti na pitanje oko božićnog kreditu HBOR-a u inzosu 270 milijuna kuna, čemu je zalog bila nekretnina PIK Vrbovca, za koju ne znamo koliko vrijedi, a sumnjam da vrijedi približno toliko, dakle to je pogodovanje ističe Sinčić. Pogodovalo se Todoriću kao što su i sve druge Vlade pogodovale Todoriću.

Što se Ramljaka tiče, on je jučer govorio i tražio dodatna tri mjeseca. Sinčić objašnjava da je izvukao već 10 milijuna preko Texo menagmenta, a da mu sad želi još tri. 200 milijuna kuna potrošeno je na savjetnike u Agrokoru, a danas nemamo nikakvih rješenja, kao što ih nismo imali prije godinu dana. Hoće li biti nagodbe, ne znamo, sve je i dalje u zraku.
G. Ramljak nije uopće znaju da li je zaposlen ili nije zaposlen, na koji način prima plaću, da li je to honorar, da li je to radni odnos. Nije takđer znao ni kad je prestao raditi u Texo menagmentu. To su jednostavna pitanja na koja bi morao znati odgovor.

Mnoga pitanja su ostala neodgovorena, međitim jasno je tko je odgovoran, to je g. Plenković koji je poslao i potpisao dopis, koji je postavio svojeg povjerenika Antu Ramljaka i svoju ministricu Martinu Dalić.
Pozivam Plenkovića da se prestane skrivati iza svojih pomoćnika, ministara i povjerenika, da dođe u Sabor kao što smo ga pozvali prije tjedan dana i da odgovori zašto čuva ljude koji se nalaze u sukobu interesa. Da je Texo menagment zadnja firma koja ima potrebno znanje i iskustvo, ne možete je uzeti jer se to jednostavno ne radi.

Ključno pitanje je hoće li porezni obveznici plaćati dugove? G. Ramljak nije ni na to znao odgovoriti. Da tome nije tako mogao je reći ne, međutim takav odgovor nismo dobili, dobili smo nejasan odgovor.

Posljednje vijesti