Podijeli:

Lider Živog zida osvrnuo se na kreditiranje gospodina Todorića te odluku banke kako za njega više nema novca

– Nakon dobrih dvadeset pet, trideset godina poslovanja Agrokor koncerna, banke su rekle: “Todoriću, za vas više nema novca.” I sad oni koji do prije par mjeseci se nisu niti usudili taknuti u gospodina Todorića i imovinu, odjednom sve znaju i zagovornici su rješavanja tog slučaja.

Za otok Smokvicu nikada nije plaćena koncesija za zakup niti pomorsko dobro?

Svjedočimo zadnjih mjeseci brojnim kriminalnim radnjama, malverzacijama. Zanimljiv je slučaj otoka Smokvice. Nije plaćena koncesija na zakup, nije plaćeno pomorsko dobro, a procjenjuje se da je samo tu nekih 230 milijuna kuna moglo biti uprihodovano. Još je 2007. sve bilo spremno za naplatu nekih 30 milijuna kuna za koncesiju za pet godina, no to nije napravljeno – izjavio je Sinčić, a potom uputio direktna pitanja ministru Mariću

– Postavlja se pitanje nezakonite upotrebe bonova, postavlja se pitanje kredita HBOR-a. Od svih ovih malverzacija koje sam naveo i osoba odgovornih za njih, od župana, pročelnika, ministara, šefova porezne i svega ostalog, hoće li itko od njih odgovarati? Odnosno, što vi radite da bi pronašli ljude koji su godinama štitili sve ovo što se događalo ili ćete sve prebaciti na jednog krivca Ivicu Todorića?

Hrvatski sabor – Aktualno prijepodne

Hrvatski sabor – Aktualno prijepodnePredsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić imao je nekoliko pitanja za ministra Zdravka Marića.

Posted by Živi zid on 8. studenoga 2017