Podijeli:

28.08.2018. Živi zid održao je obećanje koje je započelo kad je naš predsjednik, Ivan Vilibor Sinčić, odlučio financirati stotinjak školskih torbi roditeljima djece koji si takav (naizgled osnovni trošak) ne mogu priuštiti. U međuvremenu se javilo više od četiri stotine obitelji, pa je cijela akcija poprimila veće razmjere – odlučili smo osim samih školskih torbi podijeliti i prijeko potreban pribor, te organizirati radionice i igre za djecu.

Okupljanje je započelo u 16:00 na trgu Bana Josipa Jelačića i trajalo je do 18:00. Torbe i pribor su planuli za čas, ali građani su mogli ostati popričati s vodstvom stranke, dok su se djeca mogla zabaviti spuštanjem toboganom, gledanjem mađioničara ili sudjelovanjem u likovnoj radionici.

Naši Tihomir Lukanić i Branimir Bunjac dali su svoj komentar na cjelokupnu
akciju.

Naime, nije tajna da stranke dobivaju novac iz proračuna – za svaku plaću saborskog zastupnika, stranka dobije još toliko za svoje potrebe. Živi zid je ovom akcijom odlučio dio tog novca, koji ionako pripada građanima, na jedan način vratiti.

Druga stvar tiče se osnovnoškolskog obrazovanja te pomalo apsurdne situacjie u koju se stavlja roditelje i djecu. Po uzoru na razvijene zemlje (kakvom se mi, slušajući našu vladu i medije, očito smatramo), ukoliko je obrazovanje obvezno, onda država – a ne roditelji – treba snositi cijeli trošak školskog pribora i udžbenika. Ali, znamo i sami da u Hrvatskoj to nije slučaj.

Sve u svemu, ako se fokusiramo samo na jučerašnji događaj, na trgu je vladala odlična atmosfera do samog kraja. Ali to nije sve – u naboljoj maniri Živog zida, naša akcija ima i nastavak. Putujemo za Slavoniju gdje nastavljamo s dijeljenjem torbi, i s druženjem s građanima.

Vidimo se tamo!

Posljednje vijesti