Podijeli:

Nakon što je vukovarski Živi zid i Živi zid Vukovarsko-srijemske županije podnio prijavu  nadležnoj građevinskoj inspekciji zbog očajnog stanja u kojem se od Domovinskog rata nalazi zgrada Osnovne škole Nikole Andrića, jedina preostala neobnovljena škola u Vukovaru, ministarstvo je promptno reagiralo i krenulo u proces sanacije.

Fasada puna gelera

Fasada škole puna je gelera zadobivenih za obrane Vukovara od srpske agresije, 1991. godine, unutrašnjost je također neobnovljena sa starom stolarijom i lošim instalacijama. Školu pohađa 235 učenika od kojih je 25 s posebnim potrebama, škola ima 42 nastavnika.

Iz Živog zida su priopćili kako su prijavu podnijeli zbog učestalih medijskih napisa i osobnih kontakata s roditeljima djece koja pohađaju tu školu. Pozvali su se na Zakon o građevinskoj inspekciji, odnosno njegove odrebe o otklanjanju oštećenja na zgradama i dužnostima vlasnika.

“Neprihvatljivo je da društvo i legalno izabrani predstavnici vlasti, godinama sebi dozvoljavaju luksuz prebacivanja odgovornosti i izbjegavanja obaveza, koje su temelji gradnje stabilnog, zdravog i učinkovitog društva”, navode iz Živog zida, prozivajući lokalne političare da zbog svoje osobne bahatosti dopuštaju da djeca pohađaju nastavu u objektu koji još „mirne reintegracije“ ne udovoljava potrebama civiliziranog društva.

Službeno je počeo proces sanacije 😉

Posted by Pavao Josić on 5. listopada 2017

Posljednje vijesti