Podijeli:

Dr.sc. Dominik Vuletić s Ekonomskog fakulteta, stručnjak za europsko pravo, međunarodne trgovine i tržišnog natjecanja te stručnjak Živog zida gostovao je na temu Agrokora te upozorio na niz nepravilnosti.

– Zakon o postupku izvanredne uprave tzv Lex Agrokor ima cijeli niz nedorečenosti , puno je prigovora sa strane struke. Obratili ste pozornost u javnosti od strane profesorice Garičić koja je ujedno i naš vodeći stručnjak za insolvencijsko pravo, ona je nezadovoljna i sadržajem i načinom na koje je to usvojeno. Tu se dakle pojavljuje i pitanje je li tu bilo zlouporabe povlaštenih informacija. To je u našem zakonu članak 259. No, to je naravno pitanje za državno odvjetništvo.

Vrijednost otkupljenih obveznica je nominalna, tj nerealna. Ukupna vrijednost imovine tog trgovačkog društva, varira između 1.5 i 3.5 milijarde eura.
Ni sa stajališta njihove transkacije, to nije beznačajna transakcija da bi olako moglo donositi takve odluke – upozorio je Vuletić te rekao da su se vjerojatno savjetovali.

Vuletić smatra također da su svi u HANFI i HNB-u znali što se događa
– HANFA je vidjela što se događa, vidio je to i HNB, oni znaju da je obustavljeno kreditiranje od strane domaćih banaka. HNB ima najozbiljniji ekonomski tim analitičara u cijeloj zemlji koji je stvarno educiran, a radi se dakle o preko sto ljudi. Unatoč tomu što su znali, nisu reagirali.
Na njihovom mjestu sigurno bih osobno reagirao, makar dostavio DORH-u pa da se oni pozabave time. Očito je da je bio stvoren sustav financiranja Agrokora izvan normalnog i uobičajenog.

VIDEO:

Dr.sc. Dominik Vuletić stručnjak Živog zida za ekonomska i pravna pitanja danas s početkom u 13 h gostovao je na N1 televiziji uživo.Tema: Agrokor

Posted by Živi zid on 25. listopada 2017

 

Posljednje vijesti