Podijeli:

Ispred zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice gdje se trenutno sastaje Vlada, Živi zid je, zajedno sa zviždačicom Vesnom Balenović, uz zvižduke i transparente održao press konferenciju kako bi upozorio javnost na gospodarski kriminal vezan uz vjetroelektrane i rasprodaju INA-e te kako bi još jednom podsjetio javnost na nelegitimitet koji Vlada Andreja Plenkovića ima, a čiji će potezi dovesti do dodatne rasprodaje državne imovine i poskupljenja računa građana.

Ivan Vilibor Sinčić ministra  Tomislava Ćorića nazvao je jednim od najgorih ministara ikada, te ga usporedio sa bivšim ministrom poljoprivrede Tihomirom  Jakovinom kojeg je nazvao najgori ministar ičega ikad.

Resor ministra Ćorića je u totalnom kaosu gdje god taknete: od proizvodnje struje i elektrana, LNG  terminala, gospodarenja otpadom, gospodarenja otpadnim vodama, INA, rafinerija u Sisku, deforestacijom u područjima zaštite prirode Natura 2000.

Umjesto građana, Ćorić je izabrao lobije kojima dozvoljava da krče, sjeku šume, prodaju i izvoze, a građani Hrvatske nemaju za kupiti jeftina drva za ogrjev kada dođe zima. Građani su ostali i bez svoje nafte koja je bila jeftina i koja se prerađivala u Hrvatskoj, te su primorani uvoziti skupu.

Osvrnuo se i na LNG terminal koji je rupa bez dna i čije će troškove snositi građani, a u aferu vjetroelektrane su umočeni i HDZ i SDP, na način da je SDP tu pljačku pripremio, a HDZ proveo. Prema Ekonomskom institutu Ruđer Bošković u Hrvatskoj imamo 200 do 300 tisuća gladne djece, a svako četvrto kućanstvo gdje žive ta djeca nema struje.

I zato tražimo ostavku svih njih koji su nas doveli u ovu situaciju i pozivam birače da im ne daju glas i time zaustave provođenje svojih politika radi kojih ostajete bez struje, vode, kuće.

Najpoznatija Hrvatska zviždačica Vesna Balenović je izjavila da je današnja Vlada zaslužila ostavku, te da se te Vlade ne treba bojati jer su oni samo papirnati zmajevi dok je svaki građanin Republike Hrvatske jači od njih.

Ta Vlada je izdala Hrvatske interese, prodala je INA-u i radi za mađarske interese, dok građani imaju samo obećanja da će se INA vratiti Hrvatskoj. Pozvala je mlade ljude da glasaju za Živi zid jer su oni jedini  koji su spominjali zviždače i stali na njihovu stranu, jer bez zviždača nema borbe protiv korupcije.

Ivan Vilibor Sinčić za kraj je spomenuo da je Andrej Plenkoviću premijer bez legitimiteta jer je danas tu gdje je zato što je platio HNS i svoje žetončiće, te na prevaranstski i pljačkaški način održava svoju poziciju.

“I zato svako dijete koje je siromašno i nema struje, koje je primorano prehraniti se sa smanjenom kvalitetom hrane, nema novaca za odlazak na vikend ili proslavu rođendana, uništeno je radi pljački koje se odvijaju. Dok djeca nemaju struju, pišu zadaću pod svjetlom svijeća, Josipa Rimac i Tomislav Ćorić struju prodaju višestruku skuplje hrvatskim građanima, a profit međusobno dijele i ulažu u svoje vile, brodove i dizajnerske torbice.”