Podijeli:

Živi zid je održao medijsku konferenciju kako bi skrenuli pažnju javnosti na konkretni slučaj gdje se politikantstvo stavlja ispred struke i tako direktno ugrožavaju ljudski životi. Naime, član Živog zida i stručnjak neurokirurgije, dr.Dinko Štimac iz KBC-a Rijeka prijavio je nadležnim institucijama nepravilnosti u postupku liječenja koje su obavljali neke od njegovih kolega. Dr. Štimac je do 29.6.2018. bio predstojnik klinike za neurokirurgiju kada je smijenjene zbog toga što je prijavio liječnike koji ne rade dobro, a svi su redom članovi ili su povezani s HDZ-om.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i zastupnik Ivan Pernar došli su dati podršku dr. Štimcu u nadi da će ministarstvo zdravstva povući svoju odluku te da će se prijave dr. Štimca procesuirati.

„U ovo vrijeme kada traje egzodus kvalitetnih ljudi iz zemlje, mi imamo situaciju gdje se stručnjake smjenjuje“, istaknuo je Ivan Pernar.

„Životi su ugroženi zbog politikantstva. Kao što je to slučaj u znanosti, gospodarstvu, tako je i u zdravstvu. Kad se bude provodila pozitivna selekcija, a ne negativna, tada će naše društvo ići naprijed krupnim koracima“, naglasio je Ivan Vilibor Sinčić te je dodao: „Apeliram na institucije da izvole raditi posao za koji primaju plaću. Pratit ćemo ovaj slučaj i obavještavati javnost.“

Obavezno pogledajte VIDEO na linku!

Posljednje vijesti