Podijeli:

Članovi Živog zida zajedno s predsjednikom i europarlamentarnim zastupnikom Ivanom Viliborom Sinčićem danas su, 29.05.2020. uz zvižduke i transparente došli ispred zgrade Uprave Hrvatskih šuma pozdraviti uhićenje predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića gdje su održali i press konferenciju za novinare i javnost.

Predsjednik Ivan Vilibor Sinčić pred novinarima je rekao kako se ovo uhićenje dogodilo nekoliko godina prekasno, te kako se Živi zid već tri godine bori protiv “drvne mafije” gdje je već mnogo puta putem prosvjeda, press konferencija te prijava upozoravao na kriminal koji se događa u ovoj važnoj ali i korumpiranoj državnoj tvrtci.

“Ovo predizborno uhićenje se dogodilo nekoliko godina prekasno”

Živi zid je više puta razgovarao s vlasnicima pilana koji su iz prve ruke ispričali o kakvom se kriminalu radi te kako u tom poslu uspjeti mogu samo oni podobni i povezani s visokom politikom.

“Pola članova uprava Hrvatskih šuma bi dobrovoljno trebalo otići u zatvor.”

Predsjednik Sinčić je upozorio i kako je od stvaranja države posađeno oko 1500 kvadratnih kilometara šume, a u samo 10 godina povrh planske i legalne sječe posječeno je još 1000 kvadratnih kilometara ilegalno što odgovara površini cijele Varaždinske županije. Uz to, izjavio je i kako se u svakom dijelu tvrtke mogu pronaći krivotvoreni papiri te kako su i inspekcije korumpirane.

Živi zid će i dalje kroz aktivizam i politiku štititi naše hrvatske šume i govoriti o kriminalu dokle god u Hrvatskim šumama ne bude smijenjen svaki onaj koji je odgovoran što se naše šume devastiraju i propadaju, dok se pojedinci povezani s visokom politikom bogate.