Podijeli:

Danas je samohrana majka Tatjana Valentaković s djetetom trebala biti deložirana iz svog jedinog doma u Zagrebu po ovrhovoditelju Gramat d.o.o.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, zastupnik Ivan Pernar te glavni tajnik stranke, Tihomir Lukanić, došli su pružiti podršku gospođi Tatjani u toj teškoj situaciji.

Predstavnik ovrhovoditelja i sudski ovršitelj došli su u njen dom s nalogom da se ona i njen maloljetni sin moraju iseliti iz stana, na što ih je ona molila da odgode iseljenje bar do kraja školske godine jer nemaju gdje. Uz podršku Živog zida i činjenice da u stanu živi maloljetno dijete, a nije bio obaviješten CZSS, deložacija je uspješno odgođena.

Ivan Pernar izjavio je da čak razumije državu ako u pravnom smislu mora provesti deložaciju, ali smatra da je nedopustivo da država izbacuje ljude na ulicu umjesto da im osigura zamjenski smještaj.

Vidno potresena Valentaković izrazila je zahvalnost zbog prisutnosti i reakcije Živog zida. Ivan Vilibor Sinčić još jednom je naglasio da prisutnost drugih ljudi kod ovakvih situacija, a pogotovo uprte oči javnosti djeluju na državni aparat tako da se ponašaju pristojnije i da pokazuju više razumijevanja. Osim toga potvrdio je da će Živi zid uvijek biti tu za g. Valentaković i njenog sina, te za sve ostale žrtve deložacija u Hrvatskoj i da ih se uvijek može kontaktirati.

Uz podršku Živog zida odgođena deložacija samohrane majke, Tatjane Valentaković.

Uz podršku Živog zida odgođena deložacija samohrane majke Tatjane Valentaković. [HD]

Posted by Živi zid on 19. ožujka 2018

Posljednje vijesti