Podijeli:

U svibnju ove godine, Živi zid će pokrenuti skupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o ukidanju financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna i proračuna općina i gradova.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je da političari moraju snositi odgovornost za loše odluke. Imamo situaciju gdje se nema novaca za bolesnu djecu, a političkim strankama istovremeno na račun sjeda stotine milijuna kuna, političari trebaju biti zadnji kad se radi o raspodjeli.

„Stranke bi se trebale financirati od članarina i donacija”, rekao je Sinčić.

Tihomir Lukanić, glavni tajnik stranke i nositelj liste za europarlamentarne izbore, istaknuo je da je direktna demokracija jedna od glavnih točaka programa Živog zida, a referendum je alat direktne demokracije.

„Dolazi vrijeme referenduma, dolazi vrijeme naroda, a prolazi vrijeme establishmenta! Pozivam sve ljude da nam se jave, da formiramo organizacijski odbor za provedbu prikupljanja potpisa za referendum o ukidanju financiranja političkih stranaka“, rekao je Lukanić i poručio političarima poruku:

„Vaše vrijeme je prošlo, Hrvatska ne smije biti zemlja uhljeba i nitko ne smije biti iznad naroda.“

U Hrvatskoj je potrebno preokrenuti vrijednosti, moram preporoditi društvo, shvatiti da smo u ovome zajedno i da ćemo jedino zajedno moći urediti ovu državu. Političke stranke stvorile su parazitsku mrežu koja služi vlastodršcima kao biračka mašinerija, taj njihov sustav mora pasti ako želimo živjeti u uređenom i razvijenom društvu.

Ne smije se više gubiti vrijeme, idemo ostvariti promjene!

Posljednje vijesti