Podijeli:

Nakon Stipe Petrine, listi Živog zida i Promijenimo Hrvatsku pridružila se najpoznatija hrvatska zviždačica, Vesna Balenović.

“Nikada se dosada nije pojavila stranka koja se bavi problemima zviždača. Čekala sam i čekala, i napokon dočekala Živi zid.” – Vesna Balenović

Najpoznatiju hrvatsku zviždačicu, heroinu borbe za INA-u ne treba javnosti posebno predstavljati jer većina javnosti zna tko je, no ipak istaknimo nekoliko bitnih referenci njena životnog opusa.

Živi zid dao je u zakonsku proceduru Zakon kojim bi se regulirao rad ovakvih agencija. HDZ i SDP odbili su zakon.

Za sebe kaže da je jedina osoba u Hrvatskoj koja zna sve što se tiče INA-e. Za prodaju krivi prvenstvo SDP-ovu vladu na čelu sa Računom, Linićem i Jurčićem te Stjepana Mesića.

Balenović je predsjednica Udruge Zviždač koja se bavi zaštitom osoba koje prijavljuju nepravilnosti u gospodarskom poslovanju prvenstveno državnih tvrtki. Proteklih je godina u svojoj borbi na posao vratila preko stotinu zviždača.

Vesna Balenović odlučila je napraviti značajan iskorak u životu i zakoračiti u svijet politike jer je uvidjela da je to jedini način da se u Hrvatskoj zaustavi bujanje korupcije te da jedino Živi zid ima dovoljno hrabrosti beskompromisno se obračunati sa kriminalom koji seže u samo srce države. Obzirom da je upravo Živi zid u Sabor predao prijedlog zakona o zaštiti zviždača, a HDZ i SDP odbili, Vesna se odlučila priključiti platformi DOSTA PLJAČKE koju predvodi i okuplja upravo Živi zid.