Podijeli:

Na sjednici skupštine Zagrebačke županije održane u petak 29.rujna vijećnica Živog zida Petra Prugovečki je na aktualnom satu upoznala nazočne s problemom sanacije mosta u Kučama, mjestu pokraj Velike Gorice.

Njezino pitanje upućeno mjerodavnima koje se odnosi na navedenu tematiku prenosimo u cijelosti:

„Poštovani župane , te zamjenici župana, poštovani predsjedniče skupštine, te podpredsjednici, štovani kolege i kolegice vijećnici, te ostali prisutni na ovoj današnjoj sjednici srdačno vas pozdravljam.

Danas koristim priliku na ovom aktualnom satu kako bih iznijela problem koji muči mještane Kuča, malog mjesta pokraj grada Velike Gorice.

Naime, tamo postoji drveni most tzv. Kučki most koji ide preko kanala Sava-Odra na dijelu nerazvrstane ceste oznake LC 311630 između Kuča i Rakitovca.

Navedeni most mještanima je od iznimnog značaja kako u svakodnevnom prometu osobnim vozilima i komunikaciji između naselja u okruženju, tako i poljoprovrednicima kojima su polja i s jedne i s druge strane spornog mosta.

Ne treba posebno naglašavati da već treću godinu ZET vozi obilazno i strpljenje putnika je prikraju.

Postavljam pitanje da li se planira izgradnja novog mosta ili je moguća promptna sanacija već postojećeg mosta, te u kojem je vremenskom roku moguće očekivati prve korake u rješavanju ovog kompleksnog , te po mještane Kuča i okolnih mjesta važnog pitanja?

Ukoliko ne postoji mogućnost da se na navedeno pitanje odgovori na današnjoj sjednici ,molim da mi se dostavi odgovor u pisanoj formi

Hvala na pažnji!”

Petra Prugovečki

Posljednje vijesti