Podijeli:

Četvrta sjednica Gradskog vijeća u Karlovcu bila je vrlo burna. Vijećnik Živog zida Marko Kraljević iz protesta je napustio sjednicu, jer do sada nije dobio kompletan odgovor na svoju zamolbu.

– Tražio sam da se svakom vijećniku dostavi informacija o financijskom stanju Gradske uprave, o zaposlenicima i o stručnoj spremi. Dobio sam od pročelnika Vlatka Kovačića dio odgovora, ali ne kompletan. Zbog toga iz protesta napuštam sjednicu, kazao je Kraljević i otišao iz vijećnice.

Vijećnica Anita Bolarić iz Živog zida kazala je da su nakon njenog izlaganja na prošloj sjednici neke institucije posjetile tvrtku DIP, ali da i dalje, već šest mjeseci djelatnici nisu dobili plaće.
Na prigovor naše vijećnice, gradonačelnik Damir Mandić odgovorio je da nije slao institucije u DIP, ali da se čuo glas naše vijećnice i institucije su došle vidjeti o čemu se radi.

Također, naš vijećnik Filip Jarnević postavio je pitanje vezano uz most koji spaja Hrnetić i Veliku Jelsu, a odgovor je također dao gradonačelnik koji je ukazivao na to da se zalaže za zatvaranje mosta za motorna vozila.

Odmah potom je naša vijećnica Sandra Leško pitala kada će biti riješeno pitanje izlaska vozila iz Logorišta na državnu cestu D1, na što je gradonačelnik rekao da je u kontaktu s Hrvatskim cestama.

Pitamo se li je dovoljno biti samo u kontaktu? Želimo konkretan rad! Vijećnici Živog zida u Karlovcu te potpredsjednik vijeća ujedno i naš predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić, neće stati na ovome. Borbe za naše gradove tek su počele. Sjednica je završila u negativnom tonu, tako što su izglasali prodaju gradske vile dok gradski stanovi u koje useljavaju ljude samo što se ne sruše.

Ana Tomić

Posljednje vijesti