Podijeli:

Živi zid je danas u izjavi za medije ponovio rješenje za problem brodogradnje, a to je da se ukradeni novac koji je upumpavan u brodogradnju, a koji se trošio nenamjenski, povrati i da se na temelju znanja i struke koja se do sad nije slušala obnovi brodogradnja.

Premijer Andrej Plenković je pokazao da je nesposoban riješiti problem. Zbog njegove nesposobnosti opet će se proces tjednima odužiti, a radnici nastavljaju živjeti u neizvjesnosti, to je nedopustivo“, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Ovdje je potrebna državnička odluka, treba implementirati Zakon o porijeklu imovine, ispitati imovinu svih uhićenih, svih uprava, ali i političara, od nacionalne do lokalne razine.

“Brodogradnja je u problemu jer je novac pokraden. Da sam ja premijer Zakon o porijeklu imovine bi davno bio implementiran” istaknuo je Sinčić. Dodao je da 31 milijarda kuna nije dana za kuće s bazenima, vile, stanove, firme na Maršalovim otocima, nego da je novac dan da se grade brodovi, to nije ispoštovano, novac se trošio nenamjenski, dakle imamo pravo ga povratiti.

Najveću odgovornost snosi politika, osim što je novac davan iz proračuna, Vlada je davala jamstvo na kredite HPB-a i HBOR-a. Dakle, oni su namjerno upumpavali novac u brodogradnju, da bi uprave koje su oni postavili mogle izvlačiti novce, to se sad jasno vidi. Preko 60 izvještaja dano je za 3. maj, preko 35. je dano za Uljanik. Svi su znali da se novac ne troši namjenski, ali su opet davali novce i jamstva za kredite.

Vrijeme je za odgovornost u politici, vrijeme je za Zakon o porijeklu imovine, vrijeme je za promjene!

Posljednje vijesti