Podijeli:

Na zadnjoj tematskoj sjednici Županijske skupštine održane 07. studenog 2017. godine u Koprivnici, Dejan Kutičić vijećnik Živog zida je prikazao dokumente temeljem kojih je Mladen Jozinović, direktor javnog poduzeća Piškornica d.o.o., prekoračio svoje ovlasti te poduzeće kojem je direktor mimo odluke Skupštine pokrenuo tužbe protiv aktivista i voditelja lokalne ekološke udruge, gosp. Siniše Bosanca, od kojeg traži 240 000 kuna odštete poradi tvrdnji koje je javno iznosio, a uglavnom se odnose na njegovu zabrinutost glede gomilanja ogromnih količina otpada te ubrzanog zagađenja okoliša, što su u više navrata potvrdile i analize.


Također, Kutičić je istaknuo i kako ima informacije da si je direktor tvrtke isplatio bonus u iznosu od oko milijun kuna, te da je tu odluku sam donio, za što je u nekoliko navrata tražio pojašnjenje od samog direktora tvrtke Mladena Jozinovića, te župana Darka Korena.

Direktor je pokušavao izbjeći odgovor, no nije mogao opovrgnuti činjenicu kako je bonus zaista isplaćen, o čijem iznosu je odlučila odgovorna osoba poduzeća, odnosno on sam. Iznos od milijun kuna nije želio potvrditi, no iz godišnjeg financijskog izvješća tvrtke vidljive su bruto isplate u iznosu od 2.105.825,00 kuna u svrhu autorskih honorara za fizičke osobe koje nemaju registriranu djelatnost!?

Budući da su nepravilnosti i izvlačenje novca iz javne tvrtke prilično odjeknule u javnosti, tri župana okolnih županija, koje su također suvlasnici tvrtke, traže smjenu direktora, što je odjednom nagli zaokret od činjenice kako je imenovani direktor za svoj rad do sada uživao puno povjerenje Koprivničko-križevačkog župana Darka Korena.

Pitamo se da li je direktor Jozinović sada odjednom postao žrtveno janje, te da li tok novca iznesenog iz javnog poduzeća ima završetak samo u džepu direktora!? – napominju iz Živog zida.